Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Avrupa'nın ve Türkiye'nin önde gelen işveren sendikaları, işçi sendikaları, sivil toplum kuruluşları, devletleri, hep birlikte kendileriyle fasılların açılması için çabalarımızı ve ortak kararlılığımızı paylaşacağız" dedi.
Avrupa Birliği Bakanı ve BaşMüzakereci Egemen Bağış, TOBB Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen 31. AB-Türkiye Karma İstişare Toplantısı'na katıldı. Bağış, toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı.
Toplantıda işveren, işçi sendikalarına 'hep birlikte Brüksel'e gidelim' çağrısı yapan Bağış, 'Brüksel'e ne zaman gideceksiniz?' sorusu üzerine, "Bir sonraki toplantıyı 2 ay sonra Şubat ayı başında Brüksel'de yapmaya karar verdik. Hem Genişlemeden sorumlu üye Sayın Füle'yi, hem de 19. faslın yani Sosyal Politikalar ve İstihdam faslının sorumlusu olan Komisyon üyesini davet edeceğiz. Avrupa'nın ve Türkiye'nin önde gelen işveren sendikaları, işçi sendikaları, sivil toplum kuruluşları, devletleri, hep birlikte kendileriyle fasılların açılması için çabalarımızı ve ortak kararlılığımızı paylaşacağız" dedi.
Başbakan Erdoğan'ın Brüksel ziyareti ve Almanya Başbakanı Merkel'in Türkiye ziyareti hakkındaki soru üzerine Bağış, "Sayın Merkel'in ziyareti için Şubat sonu öngörülüyor" şeklinde konuştu.
Erdoğan'ın Brüksel ziyareti ile ilgili olarak Bağış, Avrupa Komisyonu Başkanı Barosso ve Konsey Başkanı Rompuy'dan Başbakan Erdoğan'a yazılı davetlerin geldiğini söyledi. Bağış, "Brüksel'de satın alıp, kullanmaya başladığımız Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği binasının resmi açılışının yapılması için Başbakanımızın teşrifleri beklenmektedir" şeklinde konuştu.
Bağış, Başbakan Erdoğan'a, Avrupa Birliği'nin üye ülkelerinin liderlerinin katılacağı Konsey Zirvesi'ne katılması için ısrar ettiklerini söyleyerek, "Şu anda aldığımız sinyaller Mart ayında toplanacak olan Konsey zirvesine Sayın Başbakanımızın davet edileceği yönündedir" ifadelerini kullandı.
Başbakan Erdoğan'ın AB üyesi ülkelerin Büyükelçileri ile Ocak ayında bir araya geleceğinin belirten Bağış, bu görüşmede Başbakan Erdoğan'ın Brüksel'e gitmesinin detaylarının ele alınacağını ifade etti.
(AUÖ-YHY-Y)

20.12.2012 15:11:53 TSI

Editör: Wan Haber