Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal İletişim ve Varlık Yönetimi Grup Başkanı Süha Günel, son dönemde Türkiye’de yapılan alışveriş ve yaşam merkezlerinin yurt dışındaki benzerleriyle mukayese edilemeyecek ölçüde kaliteyi bünyesinde taşıdığını söyledi. 

Günel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Kahramanmaraş Piazza’da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada Rönesans Holding’in yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Günel, bir yıl içerisinde Samsun, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da üç yatırımı birden hayata geçirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.

İnsanların Piazza’ları sahiplenmesini gördükçe, bu yatırımların doğruluğunun bir kez daha ortaya çıktığını dile getiren Günel, “Biz insanlara müşteri olgusuyla bakmıyoruz. Onlar da burayı kendilerinden bir parça olarak görüyor ve sahipleniyor” diye konuştu.

Rönesans Holding’in yüksek hızlı bir tren konumunda olduğunu ifade eden Günel, yurt dışındaki yatırımlarda bile Türk insanını istihdam ettiklerini söyledi. Çalışmalarında her zaman insan odaklı politikalar yürüttüklerini kaydeden Günel, “Bizim yavaşlamamız sıkıntı yaratır. 35 bin insan istihdam ediyoruz. Yurt dışındaki projelerimizde de Türkiye’den çalışanlarımızı götürüyoruz. Bu konuda da çok şükür iyi bir repitasyonumuz var. Çünkü biz tatlı sularda oynamıyoruz, okyanuslara açılmış, okyanus iddiasında olan bir şirketiz. Bunun gereği de o hızda, büyüklükte ve cesarette olmaktır. Tabii ki bundan sonraki süreçte de yatırımlar o ölçekte değerlendirilerek gerçekleştirilecek” ifadelerini kullandı.

Artık Türk insanının alışveriş algısının da değiştiğini vurgulayan Günel, insanların seçici davranarak kaliteyi aradığını belirtti. Bu noktada Piazza gibi alışveriş ve yaşam merkezlerinin farklı çeşitlerle birlikte kaliteyi sunduğunu kaydeden Günel, şöyle devam etti:

“Türkiye artık gelişen bir kültürün merkezinde. İnsanlar, iyisini kötüsünü bir şekilde mukayese ederek sahip olduklarına bakıyor. Vatandaşın tüm dünyada olduğu gibi parası artık çok kıymetli. Burada da o paranın karşılığını alabilmesi için selektif, seçici, alternatifler arasında bunu değerlendirerek hareket ediyor. Şimdi şansımız şu. Biz bu noktalara gelebilmek için Kurtuluş Savaşı'ndan başka büyük mücadeleler vermedik. Gelişmiş ülkelerin hepsi ise demokrasisiyle, cumhuriyetiyle, kurum ve kurallarıyla birer büyük dönemler yaşayarak geldi. Şimdi bizim şansımız o. Biz onların yaşadıkları ve bu geldikleri mertebede iyi olanları hemen alabiliyoruz. Çünkü öyle bir kabiliyetimiz var. Bu taklit etmek değil, onu buralarda yaşatabilmek ayrı bir şey. Biz bunları yapıyoruz.”

Artık Türkiye’deki alışveriş ve yaşam merkezlerinin Avrupa’da bile bulanamayacak ölçekte kaliteli olduğuna vurgu yapan Günel, “Mesela geçen hafta bir arkadaşımız resim çekti, İtalya’daki kızına gönderdi. Buranın Maraş olduğuna inandıramadı. Bu çok önemli bir şey. Bizim kendini beğenme noktasındaki sıkıntımızı aştığımızı gösteren ölçeklerdir bunlar. Bir Türk’ün bir Maraşlının sahip olabildiklerinin, ortaya koyabildiklerinin göstergesi bu. Yani hamasetin bittiği yer buralar” şeklinde konuştu.

“FELSEFENİZDEN SAPTIĞINIZDA VAZGEÇİYORSUNUZ DEMEKTİR”
Yatırımlarını yaparken Türkiye’nin gücüne ve geleceğine inanan bir yapıyla hareket ettiklerini işaret eden Günel, bundan sonra da bu düşünceyle devam edeceklerinin altını çizdi. Türkiye’nin yaşanılan çalkantılı süreci de atlatacağını ifade eden Günel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biraz önce söylediğim gibi tatlı su balığı başka bir şey, biz okyanus balığıyız. Biz öyle bugünü düşünerek, bugünün şartlarını, olumlu ya da olumsuz gündeme getirerek karar vermiyoruz. Aksi takdirde Türkiye’nin en büyük inşaat şirketi olamazsınız, dünyanın en büyük 64. inşaat şirketi olamazsınız. Felsefenizden saptığınız zaman vazgeçiyorsunuz demektir. Bizim de öyle vazgeçmeye niyetimiz yok. Herhangi bir revize ettiğimiz projemiz yok. Mutlaka ki bu durum kendi içerisinde sıkıntılar yaratacaktır ama her sıkıntı da çözümü beraberinde getirecektir.”

Günel, Kahramanmaraş’a ticari yatırımlarının yanı sıra sosyal projelerle de katkı sağladıklarını belirterek, hayata geçirdikleri okul projesinin kısa süre içerisinde tamamlanarak eğitime sunulacağını sözlerine ekledi.

Öte yandan Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi yönetiminin sürpriziyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla pasta kesimi yapıldı. Günel, Piazza Genel Müdürü Serbülent Tekinşen ve Piazza çalışanlarının yer aldığı etkinlikte hazırlanan dev pasta kesilerek basın mensuplarına ikram edildi. Etkinlikte Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abid Vanlı ve Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Kemal Sayın birbirlerine pasta ikram ederek renkli görüntüler oluşturdu.

Editör: Wan Haber