Genel Başkan Mustafa Destici önderliğindeki Büyük Birlik Partisi (BBP) mensupları ve beraberindekiler, resmi temaslarda bulunmak üzere geldikleri Gazze'de Başbakan İsmail Haniye ile görüştü.
Aralarında İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Sarıkurt ve Sultan 2. Abdülhamid'in 4. kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu'nun da bulunduğu 6 kişilik heyet, bugün Refah Kapısı'ndan Gazze'ye geçerek Filistin Başbakanı İsmail Haniye'yle görüştü. Görüşmede Haniye, Türkiye'nin Gazze'ye hem maddi hem manevi çok büyük destek sağladığını belirterek, Türk halkına teşekkürlerini iletti. Haniye, "Gazze'nin zaferi, Türkiye'nin zaferidir" diye konuştu. Mavi Marmara şehitlerini unutmayan Haniye, "Türkiye, Gazze'ye kutsal olan kanıyla da destek vermiştir" dedi.
Filistin Başbakanı İsmail Haniye, görüşme sonunda BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'ye bir plaket takdim etti.
Haniye'yle yaptıkları görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulunan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Haniye'nin kendilerini çok iyi karşıladığını belirtti. Filistin davasını desteklemeye devam edeceklerini vurgulayan Destici, "Bizim dünyadan beklentimiz, bir an önce Filistin'in bağımsızlığının tanınması. BM'nin en son aldığı kararla Filistin'e 'üye olmayan devlet' statüsü verildi. İnşallah bu tam üyelikle sonuçlanacaktır diye ümit ediyoruz. İkincisi; bir an evvel Gazze'ye uygulanan ablukanın İsrail tarafından kaldırılmasını istiyoruz. Çünkü burada 2 milyona yakın insan yaşıyor. Dünyadaki bütün insanlar kendileri için nasıl güvenli, özgür ve refah bir hayat istiyorlarsa, Gazze'deki kardeşlerimiz de en az onlar kadar güvenli, özgür ve refah bir hayatı hak ediyorlar" diye konuştu.
Gazze'nin çok önemli yardımlara ve yatırımlara ihtiyacı olduğunu dile getiren Mustafa Destici, "Gazze'nin hastane ihtiyacı var, okul ihtiyacı var, ilaç ihtiyacı var, gıda ihtiyacı var. Bunlar yetersiz çünkü Gazze dünyaya kapalı; tamamen bir esaret hayatı yaşıyor. Sadece Refah Kapısı çalışıyor fakat o da tam anlamıyla hizmet vermiyor. Bir an önce bu ablukanın kaldırılması ve bütün İslam dünyasının, Müslüman dünyasının yüzünü buraya çevirmesi lazım. Yüzü dönük olanların da daha güçlü bir şekilde yardım elini uzatması lazım" ifadelerini kaydetti.
(CC-OK-D)

20.12.2012 17:43:40 TSI

Editör: Wan Haber