Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği üyesi bir grup hayvan üreticisi, Avusturya'da incelemelerde bulundu.
Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği ile Avusturya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (ZAR) arasında 2012 yılında yapılan üretici eğitimi protokolü gereği bir grup hayvan üreticisi Avusturya'ya gitti. Avusturya'ya giden heyette, Çorum ve Aydın illerinden hayvan üreticileri ile birlikte Adıyaman'dan Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Veteriner Hekim Sırrı Öztürk, Veteriner Hekim Zeki Selçuk ve Mühendis Hicri Gürsoy yer aldı.
Başarılı geçen ziyaret ile ilgili bilgi veren Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Veteriner Hekim Sırrı Öztürk, "Birinci grup olarak Avusturya'ya giden heyetimize eğitim programı içerisinde, gerek pratik, gerek teorik olarak hayvan besleme (Buzağı, Düve, Süt İneği), hayvan kondisyon tespiti, tırnak bakımı, süt ve süt hijyeni, hayvan pazarlama ve pazar yerleri, sperma üretimi, rasyon hazırlama gibi konularda kısa ve öz bilgiler verildi. Türkiye'ye memnun dönen üreticilerimiz bu tür programların sürekli yapılmasını istediler. Bu eğitimlerin ikinci ve üçüncü ayağı da bu ay içinde ve Mart ayı içinde gerçekleştirilecektir. Bununla birlikte Avusturyalı uzmanlar ve üreticiler de ülkemizdeki değişik illere gelerek bizim hayvancılığımızı yerinde görüp üreticilerimizle fikir alış verişinde bulunma fırsatı yakalayacaklardır" şeklinde konuştu.
(Şİ-ÖK-Y)

25.01.2013 09:26:10 TSI

Editör: Wan Haber