Türkiye'de askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak için 16 Şubat 1925'te Mustafa Kemal Atatürk'ün emri ile kurulan Türk Hava Kurumu, 88. yaşını kutluyor.
Türk Hava Kurumu Aliağa Şubesi Başkanı Sevil Köse ve Başkan Yardımcısı Seval Demir de, hem kurumun kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde, hem de Aliağa Belediyesi'nin bugüne kadar verdiği destek nedeniyle Belediye Başkanı Turgut Oğuz'a ve Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav'a teşekkür ederek, teşekkür belgesi ve plaket takdim ettiler.
2010 yılında Aliağa'ya atandığını ve kurumun imkanlarının çok kısıtlı olduğunu belirten THK Aliağa Şubesi Başkan Yardımcısı Seval Demir, "Bugüne kadar Aliağa Belediyesi'nin maddi manevi çok desteğini gördük. Göreve başladığımdan bu yana Aliağa Belediyesi ile uyum içinde çalışıyoruz. Kurban Bayramı'nda deri toplama sürecinde araç, personel ve lojistik destekleriyle her zaman yanımızda oldular hep desteklerini gördük ." dedi. Aynı zamanda model uçak öğretmeni olduğunu belirten Demir; "Okullarda verdiğimiz model uçak kurslarında da aynı şekilde Aliağa Belediyesi'nden maddi manevi destek talebimize hep olumlu karşılılık verildi. Kısaca bugüne kadar Aliağa Belediyesi her konuda her zaman yanımızda oldu, hiçbir isteğimizi geri çevirmedi. O nedenle Aliağa Belediyesi'ne, Belediye Başkanımız Sayın Turgut Oğuz'a ve Başkan Yardımcımız Sayın Nurettin Bayrav'a çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Aliağa Belediyesi'nin yardım ve desteklerinin çok önemli olduğunu ifade eden THK Aliağa Şubesi Başkanı Sevil Köse de, "Aliağa Belediyesi'nin bizlere sunduğu katkı genel merkezimiz tarafından da takdir edildi. Teşekkür belgesi de plaketler de Genel Başkanımız Osman Yıldırım tarafından imzalanarak genel merkezimizce gönderildi. Yardım ve destekleri için Aliağa Belediyesi'ne bir kez daha teşekkür ediyoruz" dedi.
Kentteki sivil toplum örgütü, oda ve derneklerle uyum içinde çalıştıklarını bundan sonra da kentin ve ülkenin menfaati doğrultusunda çalışmaya devam edeceklerini belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz da şunları söyledi: "Aliağa'da her kurumla uyum içinde çalışıyoruz. Türk Hava Kurumu da toplum yararına çalışan dernek statüsünde yer alan ülkemizin güzide ve önemli kuruluşlarından biri. Atatürk'ün emri ile kurulmuş bir kuruma yardım etmekten, işbirliği yapmaktan büyük bir keyif alıyoruz. İlçemizdeki tüm kurumlarla olduğu gibi Türk Hava Kurumu ile de işbirliğine devam edeceğiz."
(HE-ERG-Y)

16.02.2013 11:39:58 TSI

Editör: Wan Haber