Türk halk şiirinin son halkası kabul edilen ve 'Mihriban' başta olmak birçok eseri bestelenerek ölümsüzleşen Karakoç için başkent Bakü'de anma töreni düzenlendi.
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Enstitüsü Başkanı, Milletvekili Ganira Paşayeva tarafından organize edilen anma programı, TİKA ve T.C Bakü Büyükelçiliği Kültür Ve Tanıtma Müşavirliği katkılarıyla düzenlendi.
Türkiye'den geniş katılımla gerçekleşen programda merhum Karakoç'un yakın arkadaşları, Doç. Dr. Mehmet Önal, yazar arkadaşı Dr. Lütfü Şehsuvaroğlu sanatçılar ve milletvekillerinin de olduğu çok sayıda kişi davete katıldı.
Sanatçılar Hasan Sağındık, Ahmet Yenilmez ve Bünyamin Aksungur ile Karokoç'un evlatları, Türk İslam Karakoç, Mihriban Karakoç Karasioğlu ve Enderhan Karakoç ayrıca, milletvekilleri Selçuk Özdağ, Feramüz Üstün ve Muzaffer Aslan da bu programda Karakoç'u yalnız bırakmadılar.
Programa milletvekilleri Selçuk Özdağ, Feramüz Üstün ve Muzaffer Aslan'da katıldı.
Panelin konuşmacıları arasında yer alan Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun,"Türk dünyası hepimizin dünyasıdır. Türk dünyasının her hangi bir yerinde yaşayan halkın teveccühüne mahzar olmuş olan üstadımız gibi şahsiyetler hepimizin ortak mirasıdır. Bu ortak mirasa sahip çıkacağımıza olan inancım tamdır" diye konuştu.
Milletvekili Ganira Paşayeva gazetecilere yaptığı açıklamada, "Azerbaycan Karabağ'da topraklarını kaybettiğinde, insanlarımız şehit olduğunda, ağladığında "Karabağ'a Mektup" diye bir şiir yazıyordu. O halkın şairiydi, halkının sesiydi. Böyle bir şairi Azerbaycan halkının daha iyi, daha yakından tanıması ve tabii ki bu ona Azerbaycan halkı olarak veda borcumuz. Çünkü o her zaman Azerbaycan'ı düşünen, Azerbaycan için kalbi yanan, şiirleriyle seslenen bir büyüğümüzdü" dedi.
AKP Milletvekili Selçuk Özdağ, "1975. yıllardan itibaren Abdurrahim Karakoç şiirlerini okumaya başlamıştım ancak kendisiyle 1980'li yıllarda tanışmıştım. Karakoç'la 25 yıllık dostluğumuz vardı. İki devlet bir milletin birlikte düzenlemiş olduğu böyle bir etkinliğe katılmış olmaktan memnunluk duyuyorum. Abdurrahim Karakoç Türk dünyasının yetiştirmiş olduğu en büyük şairlerden bir tanesiydi" ifadelerini kullandı.
2012 yılının Haziran ayında hayatını kaybeden Abdurrahim Karakoç için bugüne kadar düzenlenen en kapsamlı ve büyük organizasyon olarak kabul edilen anma etkinlikleri dört gün boyunca devam edecek.
(CC-YHY-D)

07.02.2013 20:49:08 TSI

Editör: Wan Haber