Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından Ankara'da düzenlenen Türk Gençlik Çalıştayı'na en fazla delege gönderen ikinci il olan Kayseri, Çalıştay sonucunda hazırlanan bildiriye en fazla madde katkısı yapan Ocak olarak da dikkat çekti.
9 Şubat 2013 tarihinde Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nin tüm Türkiye'den ülkücülerin katılımıyla Ankara'da gerçekleştirdiği Türk Gençlik Kurultayı'nın temellerini oluşturan Türk Gençlik Çalıştayı'na en fazla delege yollayan ikinci il olmanın yanı sıra Kurultay'da Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz tarafından okunan bildiriye en fazla fikir, öneri ve katkı sağlayan il olma özelliğini sağladığı belirtildi.
Dört oturum başlığı altında lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin oluşturduğu 160 ülkücü gencin katıldığı çalıştayda, "Türk Dünyası Bağlamında Ülkücü Gençliğin Uluslararası Misyonu Vizyonu", "Günümüz İletişim Stratejileri ve Sivil Toplum Bağlamında Ülkücü Gençlik", "Türk Milliyetçiliğinin Kurumsal Kimliği", "Türk Gençliğinin Sosyo-Ekonomik Sorunları" başlıklarında atölye ve beyin fırtınası çalışmaları ile sorunların tespiti ve çözüm yolları tespit edildi.
BAŞARILI EKİP
Kayseri Ülkü Ocakları'nı temsilen Çalıştay'a katılan Alperen Uğur, Alptekin Uzun, Buğrahan Alabaş, Burak Aksel, Ebubekir Sönmez, İstemi Taha Polat ve Ümit Arslan'ın, oluşturulan çalışma gruplarında sorunların tespiti ve sorunların çözüm yolları ile ilgili en fazla çözüm önerisi üreterek bildiriye en fazla madde katkısı sağlayan ekip oldukları görüldü.
Kayseri Ülkü Ocakları İl Başkanı Erhan Özhan; Türkiye'nin en köklü gençlik kuruluşu olan Ülkü Ocakları'nın gençliğin sorunları ve sorunların tespiti için düzenlediği çalıştaya katılan 7 genç arkadaşının Kayseri'yi en güzel şekilde temsil ettiğini söyledi.
Kayseri Ülkü Ocakları İl Başkanı Erhan Özhan; Kayseri Ülkü Ocağı olarak kültür sanat faaliyetlerine ağırlık verdiklerini belirtti.
Türk Gençlik Çalıştayı'nda tespit edilen sorunlar ve çözüm önerileri 9 Şubat 2013 tarihinde Ankara Arena Kapalı Spor Salonu'nda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve binlerce ülkücünün önünde Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz tarafından açıklanmıştı.
(HO-Y)

11.02.2013 15:27:01 TSI

Editör: Wan Haber