İSTANBUL - Gangnam Syle ile adını dünyaya duyuran Kore pop müziğinin, Türkiye'de de hayran kitlesi gün geçtikçe artıyor. Türklere Kore müziğini daha yakından tanıtmak amacıyla Beşiktaş Kültür Merkezi'nde "K-POP Festivali" düzenlendi. Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu'nun ev sahipliğini yaptığı programa, Koreli ve Türkler yoğun ilgi gösterdi.

Kermes ve Kore fotoğraf sergisiyle başlayan etkinlik, Korece şarkı yarışmasıyla devam etti. 74 kişinin arasından finale kalan 15 grup, performanslarıyla Koreli şarkıcıları aratmadı. Kore'nin popüler şarkılarını seslendiren çoğunluğu liselilerden oluşan gençler, jüriden tam not almak için tüm hünerlerini sergiledi.

K-POP etkinliğine katılan bir Koreli düşüncelerini şu şekilde ifade etti: "Türkiye'ye geleli çok olmasa da, Türklerin Kore popunu bu kadar sevdiğini bilmiyordum."

Konsolosluk çalışanlarından Jeong Eun-Kyung ise "Bugünlerde kore şarkısını özellikle pop müziğini seven çok sayıda genç olduğunu biliyoruz. Biz de, Kore şarkısını daha düzgün bir şekilde tanıtmak ve geliştirmek amacıyla bu defa K-POP festivali hazırladık." ifadelerini kullandı.

Programda ayrıca Türk gençler tekvando gösterisi yaptı.

CİHAN

Editör: Wan Haber