Türkiye Kamu Sen'e bağlı Türk Emekli Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, Türkiye'de iktidar ve muhalefet partilerinin anlaşabildikleri tek konunun milletvekilleri maaşlarına yapılan zamlar olduğunu söyledi.
Soysaldı yaptığı açıklamada, yılbaşı öncesinde işçi emeklileri intibak yasasını, memur emeklileri için de toplu görüşme yasası ve maaş zam kararlarının açıklanmasını beklerken hükümet tarafından memur ve emeklilerin ayakta tedavilerinde ilâç katılım paylarında artış yapıldığını söyledi. Bu artışı öngören yasanın içerisine milletvekili emekli maaşlarına daha önce yüzde 60 olarak açıklanan ve sonrasında tepkiler üzerine yüzde 45 zammında eklendiğini ifade eden Soysaldı, "Emeklilerin ve çalışanların ilâçlarımıza hastane masraflarımıza ödeyeceğimiz zam kanununda emeklilerle alay eder gibi emekli milletvekili maaşlarına yüzde 45 zam yaptılar. Emekliye, memura, dul ve yetime para bulamayanlar, 2012 yılı boyunca kendilerine bonkör davrandılar. Daha sonra işçi ve memur emeklileri promosyon umut ederken milletvekillerimiz kendilerine promosyon aldılar. İktidar ve muhalefet her konuda kavga ederken tek konuda kol kola girdi; Vekil zammı! Her zaman böyle olur. Kendi zamlarında anlaşırlar. Emekliye para yok." dedi.
Görevdeki milletvekili ölünce, Başbakanlık Müsteşarı maaşının 12 katı olan 125 bin TL, emekli milletvekili ölünce ise ailesine 6 katı ölüm yardımı verilmesi teklifinin Türk Parlamenterler Birliğince bütün parti grupların mutabakatı sağlanarak hazırlandığını ve yakında bunun kanunlaşacağını kaydeden Yavuz Soysaldı, bu duruma tepki gösterdi. "Mezara girinceye kadar, siz bu dünyada böyle ballı börekli yaşayın da, öbür dünyayı Allah bilir" diyen Soysaldı, sözlerini şöyle sürdürdü, "Durun daha bitmedi vekillere müthiş yeni kıyak. 120 bin liranın altındaki gelirler ve 24 bin liraya kadar alacakları beyan dışı bırakılıyor. Memur ve emekliye "1 puan verirsek bütçe batar" diye hesap yapan Maliyeciler, Sağlık Bakanlığında Kamu Hastane Birliklerinin Genel Sekreter, Başkan ve Hastane Yöneticileri için kadrolar ihdas edilerek maaşlarına yüzde 300 zam yapıldığında neredeydiniz? Bütçeye böylemi sahip çıkıyorsunuz?. Bütçedeki her kuruş açığın hesabını emekliye ve memurlara çıkaranlar, bu kanunları hazırlayıp, kendilerine ballı makamları ayarlıyorlar uyanın ey emekliler."
(MÖZ-SK)

19.12.2012 13:48:33 TSI

Editör: Wan Haber