TOKYO - Japonya'da faaliyet gösteren Türk- Japon Kültürel Diyalog Derneği (Nittokai) ile Konya-Japonya Kültür Merkezi'nin (JKM) düzenlediği geleneksel Türk el sanatlarına Japonlar yoğun ilgi gösterdi.
Tokyo'daki Türk Kültür Merkezi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyonda Konya'dan gelen ustalar, hünerlerini Japon sanatseverler karşısında sergiledi. Etkinliğe katılan Japonların ilgisinin özellikle ebru ve süsleme sanatına olması dikkat çekti. Bazı Japonlar, ebru eserleri yapmaya çalışırken bazıları da çini sanatının inceliklerini öğrenmeye çalıştı. Ayrıca bazı Japonlar, toprak el sanatı uzmanın yardımıyla yapmaya çalıştı. Ebru sanatını deneyen Amano Kiyoko, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan ) yaptığı açıklamada, hocanın kolay bir şekilde ebruyu yaptığını ancak kendisinin zorlandığını belirtti. Kiyoko, "Parmaklarım biraz acıdı." diye konuştu. Türk el sanatlarını da çok beğendiğini belirten Kiyoko, "Özellikle renkler çok parklar." ifadelerini kullandı. Japonya'nın voleybol ekiplerinden NEC Red Rockets'da oynayan Yeliz Başa ise ebru yaptı. Başa, çeşitli renklerle ortaya çiçekli bir desen çıkardı.

JAPONLARA SEMA GÖSTERİSİ
Konya'dan Japonya'ya gelen grup, başkent Tokyo'dan önce ülkenin güneyindeki Nagoya kentinde geleneksel Türk sanatlarını tanıtırken sema gösterisi de yaptı. Ekip daha sonra başkent Tokyo'ya geçti. Başkentteki yaşlılar evini ziyaret eden ekip, burada da hat ve çini gösterisi yaptı. Ayrıca sema gösterisi düzenledi. Konyalı grup, Toyo Üniversitesi'nin salonunda büyük bir sema gösterisi yapacak.
CİHAN

Editör: Wan Haber