Türk Eğitim-Sen Zonguldak Temsilciliği tarafından, 2012 yılı çalışmaları ve 2013 yılı planlanmasının değerlendirildiği bir istişare toplantısı düzenlendi.
Türk Eğitim-Sen Zonguldak Temsilciliği tarafından il ve ilçe yöneticilerinin katılımıyla düzenlenen 2012 yılı çalışmaları ve 2013 yılı planlanmasının değerlendirildiği bir istişare toplantısı Alaplı'da yapıldı.
Zonguldak Türk EğitimSen Başkanı Şahin Ören'in başkanlık ettiği toplantı ile ilgili bilgiler veren Türk Eğitim-Sen Alaplı Temsilcisi İlhan Usta, "Zonguldak Türk Eğitim-Sen yöneticileri tarafından daha önce alınan karar gereği her ay bir ilçede genel toplanma kararı alınmıştı. Bu karar neticesinde Kdz. Ereğli, Devrek, Merkez, Yurt-Kur, Kadın Kollarının katılımıyla Alaplı'da 2012 yılı çalışmalarının değerlendirilmesi, 2013 yılı çalışmalarının planlanmasıyla ilgili genel bir istişare toplantısı yapıldı. Toplantıya Zonguldak Türk Eğitim-Sen Başkanı Şahin Ören başkanlık etti. Bütün ilçelerdeki açıklamalarla toplantı devam etti. Türk Eğitim sen'in sendikacılıkta ki önemi, gereği ve neden var olması gerektiği konuşuldu. Memurların daha önce kaybettikleri, malum şu anda yetkili konfederasyon Memursen konfederasyonu ve toplu sözleşmelerde memurların ne kadar zarara uğradıklarından bahsedildi. Bu yıl 2013 yılında sendika yasası gereği tekrar yetkili konfederasyon belirlenecek ve her yıl olduğu gibi yetkili konfederasyon belirlenmeyecek. Bunun önemi üzerinde duruldu. Bu yıl Türkiye genelinde Türk Eğitim-Sen'in ve bağlı bulunduğu Kamu-Sen'in tekrar yetkiyi alabilmesi memurların 18 yıllık kayıplarının tekrar kazanılması için neler yapılması gerektiğine yönelik toplantıda görüşler açıklandı. Daha önce il yönetimi Antalya'ya istişare toplantısına gitmişti. O toplantı ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Toplantının genelinde Zonguldak'ta Türk Eğitim-Sen'in durumu, yetkileri ve sorumlulukları ile ilgili görüşmeler yapıldı" dedi.
(HH-SA-Y)

03.01.2013 12:01:24 TSI

Editör: Wan Haber