Türk Eğitim-Sen Tokat Şube Başkanı Hakan Akkaya, sendika olarak yanlış gördükleri bütün atamalara ve görevlendirmelere karşı hukuki mücadele vermeye devam edeceklerini söyledi.
Sendika binasında Teşkilatlanma Sekreteri Önder Kunt ile birlikte basın açıklaması yapan Başkan Akkaya, birçok ilde herhangi bir duyuru yapılmadan, el altından dilekçeler alınmak suretiyle çok sayıda şube müdürlüğü görevlendirmesi yapıldığını ileri sürdü. Görevlendirmelerde liyakatsiz kişiler tercih edildiği ve ideolojik davranıldığını ileri süren Akkaya, "Bu görevlendirmelerin iptal edilmemesi ve yapılmaya devam edilmesi durumunda bu görevlendirmeyi yapan ilgililer hakkında genel merkezimizce suç duyurusunda bulunulacak ve görevlendirmelerin iptali için davalar açılacaktır. Bu durumun da eğitimde çok büyük bir kaosa yol açacağı aşikardır. Bakanlık eğitimde deprem yaşanmasını istemiyorsa, şube müdürlüğü görevlendirmelerini en kısa zamanda iptal etmeli ve şube müdürlüğü sınavını bir an önce yapmalıdır. Geçtiğimiz pazartesi günü biz valiliğe yazımızı gönderdik. Gereği yapılmadığı takdirde genel merkezimize yapılan görevlendirmelerin 9 kişinin ismini bildirip suç duyurusunda bulunmasını sağlayacağız. Devamında da davayla ilgili girişimlerde bulunulacaktır. Sendika olarak yanlış gördükleri bütün atamalara ve görevlendirmelere karşı geçit vermiyoruz" dedi.
Başkan Akkaya, ayrıca değişik tesis müdürlerinde hukuksuz atamalar olduğunu iddia ederek, "Ona genel merkezimizin açmış olduğu dava neticesinde Danıştay'da iptal kararı aldırdık. Ve içerisinde Tokat'ta bir eğitim sendikası başkanında bulunduğu Türkiye genelinde bu şekilde atananların iptal edilmesini sağladık. Yani nerde kul hakkı yeniliyorsa, ona dur demeye çalıştık" diye konuştu.
(Nİ-SLH-Y)

09.01.2013 16:43:53 TSI

Editör: Wan Haber