Türk Eğitim-Sen, özür grubu atamalarının yılda iki kez yapılması ve gözlerden süzülen yaşların dindirilmesi için her yolu deneyen Türk Eğitim-Sen, bu kez de billboardlara ilan verdi.
Türk Eğitim-Sen'nden yapılan yazılı açıklamada, özür grubu tayinlerinin yılda iki kez yapılması için bugüne kadar sayısız eylem ve basın açıklaması yapıldığı hatırlatıldı. Eş, sağlık ve öğrenim özrü mağdurlarının sesi olan Türk Eğitim-Sen'in, öğretmenlere yaşatılan zulmü tüm gerçekliğiyle gözler önüne serdiği vurgulanan açıklamada, "Ailemi Geri İstiyorum. Aile bütünlüğü için, 2012 Şubat'ta atanan öğretmenleri de kapsayan İl-İlçe Emri ile birlikte 2013 Şubat'ında kapsamlı özür grubu ataması istiyoruz" yazılı ilanın, Ankara'da birçok noktada bulunan billboardlara asıldığı bildirildi.
Açıklamada, ayrıca Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in özür grubu tayinlerine yönelik çok katı bir tutum sergilediği belirtilerek, aileleri birbirinden koparmakta sakınca görülmediği kaydedildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ise ailenin önemini konuşmalarında sıkça dile getirdiğine işaret edilerek, şunlar kaydedildi: "Hatta Başbakan 'Aile değerlerimiz milli bekamızın en önemli teminatıdır' şeklinde billboardlara ilan vermiştir. Şayet Başbakan ailenin kutsiyetini vurgulamak, aile değerlerinin önemini belirtmek için billboardlara ilan veriyorsa, vatandaşlarımıza 'üç çocuk yapın' diye çağrıda bulunuyorsa, bu durumda gereğini yerine getirmelidir. Dolayısıyla ilanın sahibi olan Başbakan'ın, bunun aksi bir davranışta bulunması abeste iştigal olur. Öğretmenlerimizin kuru sözlere karnı toktur. Cicili bicili ifadelerle, fiyakalı, cilalı ilanlarla insanların yüzünü güldüremezsiniz. Önemli olan bu sözleri yerine getirme kudretine ve kararlılığına sahip olmaktır. Başbakan sözlerinin arkasında durmalı ve aileleri paramparça eden Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e 'bu aileleri birleştirin' demelidir.
Sendikamızın, ailelerin parçalanmaması, çocukların annesiz, babasız kalmaması, sağlık ve öğrenim özrü mağdurlarının daha fazla acı yaşamaması için verdiği ilanın Milli Eğitim Bakanlığı'nı kış uykusundan uyandırmasını diliyoruz. Sonunda bize bunu da yaptıran Milli Eğitim Bakanlığı'nı bir kez daha kınıyoruz. Bakanlık; eş, sağlık ve öğrenim özrü tayinlerinin önüne ördüğü duvarları artık yıkmalı ve Şubat ayında mutlaka özür grubu tayini yapmalıdır".
(SU-ÖK-Y)

15.01.2013 17:50:40 TSI

Editör: Wan Haber