Türkiye Kamu Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Türk Eğitim Sendisı (Türk Eğitim-Sen) Şırnak İl Temsilcisi Turgut Tatar, 2013 bütçesini ve memura yapılan yüzde 3 3 zammı protesto etti.
Turgut Tatar yaptığı yazılı bir açıklama ile tepkisini dile getirdi. Günlerce, sözde sendikaların ve siyasetçilerin büyük bir nimetmiş gibi anlattığı, toplu sözleşme tiyatrosunu izlediklerini belirten Tatar, eşit işe eşit ücret getireceği söylenen 666 sayılı KHK ile kamu görevlilerinin fazla mesailerinin, ikramiye haklarının gasp edildiğine, bazı kurumlarda yol ücretlerinin kaldırıldığına, öğretmen, akademisyen, KİT çalışanı gibi birçok memura ise hiç ek ödeme artışı yapılmadığına şahit olduklarını belirtti. Tatar, "Kamu görevlilerini tam 6 ay boyunca sıfır zamma mahkum edip, doğalgaza yüzde 29,3, elektriğe yüzde 20, mazota, benzine yüzde 13, kömüre yüzde 17, oduna yüzde 21, ulaşıma yüzde 16 zam yapanların toplu sözleşme adı altında memurlara yüzde 4 4 artışı reva görmelerini yaşadık. Ekonomide yaptıkları yanlışı, dış politikada düştükleri zafiyeti, ekonomiyi yönetememelerinin beceriksizliğini memura, emekliye, dul ve yetime fatura eden siyasetçilerle, bakanlarla muhatap olduk. Bundan önceki 10 yılda ne gördüysek, ne yaşadıysak, 2013 yılında da benzer şeylerle karşılaşacağız. Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz. Hükümetin elindeki terazi bozuk, cetvel eğri, bu nedenle de yaptığı hesapların hepsi yanlış çıkıyor" dedi.
2013 yılı bütçesinde, bütçe açığının ve cari açığın, memur, emekli, dul ve yetimlerden kesilecek parayla ve yeni vergilerle kapatılmaya çalışılacağının görüldüğünü belirten Tatar, gelecek yıl bütçesinde enflasyon hedefinin yüzde 5,3, büyüme hedefinin yüzde 4, ama Özel Tüketim Vergisi'ndeki artışın yüzde 17, KDV artışının yüzde 18 ve toplam vergilerdeki artışın da yüzde 14 olarak planlandığını dile getirdi. Bunun anlamının, dar ve sabit gelirlilerin sırtına binecek yeni vergiler olduğunu kaydeden Tatar, "Bunun anlamı vergi dilimi nedeniyle, haziran ayından sonra azalacak maaşlardır. Bunun anlamı, zahmeti, külfeti çalışanın sırtına bindirmek, nimeti mutlu azınlığa peşkeş çekmektir. Milletin sırtına binilerek adalet sağlandığı, bütçe açıklarının kapatıldığı nerede görülmüştür?" şeklinde konuştu.
(CK-AKK-Y)

19.12.2012 12:47:36 TSI

Editör: Wan Haber