Türk Eğitim Derneği, başarılı ama maddi olanakları yetersiz çocuklara verdiği Tam Eğitim Bursu'nun sınavının duyurusunda kullanılmak üzere TED Okulları arasında afiş yarışması düzenledi. 60 eserin katıldığı yarışmada TED Polatlı Koleji öğrencisi Erencan Kaçar'ın hazırladığı afiş birinci oldu.
Türkiye'nin eğitim alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Derneği, Tam Eğitim Bursu Sınavı Afiş Yarışması düzenleyerek, TED Okulları'nda okuyan öğrencileri yaratıcılıklarını kullanmaya çağırdı. Türkiye genelindeki toplam 25 TED Okulu'ndan 60 eserin katıldığı yarışmanın sonuçları belli oldu. TED Polatlı Koleji öğrencisi Erencan Kaçar'ın hazırladığı afişin birinci olduğu yarışmada, TED Ankara Koleji öğrencisi Mehmet Dorukhan Arslan'ın çalışması ikinci, TED Karadeniz Ereğli Koleji öğrencisi Ahmet Ege Demiroğlu'nun hazırladığı afiş ise üçüncü oldu. Yarışmada TED Karadeniz Ereğli Koleji öğrencisi Beril Çöklü ile TED Antalya Koleji öğrencisi S. Yaren Çatak'ın çalışmaları da mansiyon alırken, TED Samsun Koleji'nden Ahsen Çilek ve Burcu Mıhçı, TED Antalya Koleji öğrencisi Ekin Şiar Baloğlu ve TED Eskişehir Koleji öğrencisi Doğukan Cömert jüri özel ödülüne layık görüldü.
Türk Eğitim Derneği'nin 2003-2004 öğrenim yılında başlattığı burs düzenlemesiyle başarılı olan ama ekonomik yetersizlikler yaşayan öğrenciler, "Tam Eğitim Bursu" (TEB) kapsamında okutuluyor. "Tam Eğitim Bursu", burs desteği verilen öğrencilerin eğitim, servis, yemek, giyim, kitap-kırtasiye giderlerini ve harçlıklarını üniversite lisans eğitiminin sonuna kadar karşılıyor. "Tam Eğitim Bursu" alan öğrenciler, öğrenimlerinin üniversiteye kadar olan kısmını Türk Eğitim Derneği okullarında sürdürüyorlar. Eğitim sistemindeki sorunları çözmeyi ve maddi olanaksızlar yüzünden eğitim alma hakkından mahrum kalan başarılı öğrencilere okuma olanağı tanımayı hedefleyen "10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye" kampanyası kapsamında "Tam Eğitim Bursu" alan öğrenciler, TED Okulları'nda eğitim görüyorlar. Türk Eğitim Derneği, bir çocuk için yıllık eğitim masrafının 13 bin 500 TL olduğu "Tam Eğitim Bursu" ile çocukların yalnızca eğitim masraflarını karşılamakla kalmıyor, burstan yararlanan tüm çocukların gelişimini eğitim hayatları boyunca takip ediyor ve barınmadan servise, kıyafetten cep harçlığına kadar tüm harcamalarını üstleniyor.
(ZÇ-CC-Y)

10.01.2013 15:15:00 TSI

Editör: Wan Haber