Türk Diyanet Vakfı Sendikası Balıkesir Şubesi başkanı Hasan Paş, Türk Diyanet Vakfı'nın sadece İlahiyat Fakültesinde okuyan bir kısım öğrenciye burs vermesine tepki gösterdi.
Türk Diyanet Vakıf Sen Balıkesir Şube Başkanı Hasan Paş, Türkiye Diyanet Vakfınca 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı yüksek öğretim öğrencilerine verilecek burs için yapılan müracaatların değerlendirilmesi sonucunda sadece İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin bir kısmına burs verildiğini belirterek bunun haksızlık olduğunu söyledi. Diğer taleplerin karşılanmadığını belirten Paş, "Bu durum camiamızı üzmüş ve tepkiyle karşılanmıştır. Sendika üyelerimiz ve Diyanet çalışanları görevde geçirdiği yıllarını Türkiye Diyanet Vakfının gelişmesine adayan Diyanet çalışanları emeklerinin boş olduğu hissine kapılmıştır" dedi.
Türkiye Diyanet Vakfı'nın mali imkanlarının çalışanlarca iyi bilindiğini anlatan Şube Başkanı Hasan Paş, ekonomik gücün olmadığına dair açıklamaların kabul edilemeyeceğini söyledi. Başkan Paş, "Türkiye Diyanet Vakfının sadece ilahiyat Fakültesi öğrencilerine burs vermesine çalışanlarımızdan büyük tepkiler oluşmuştur. Çocuklarımızı Amerika 'da olmasa bile ülkemizin çeşitli yerlerinde okutmaya çalışıyoruz. Cemaatimizden istemeye ar ettiğimiz öğrenci bursunu teşkilatımız bizim adımıza organize ediyor umudu ile sevinç yaşıyorduk. Ancak umutlarımız bir kez daha bir balon gibi söndü. İlahiyat Fakültesi dışında okuyan çocuklara burs verilmemesini anlamakta güçlük çekiyoruz. Bu durum İmam Hatip mezunlarının veya imam Hatip çocuklarının ilahiyat dışındaki üniversitelerde okumalarına her türlü engeli koymak isteyen malum zihniyete adeta bir destek veriliyor" diye konuştu. edi
(BD-YU)

14.01.2013 17:05:57 TSI

Editör: Wan Haber