Denizli'de ormanlık alanları ve bağlarıyla ünlü Çal ilçesi, Mayıs ayında yapılacak olan Yıldızlar Dağ Koşusu Changler Türk Milli Takımı seçmelerine ev sahipliği yapacak.
Türkiye'de özel ormancılığın ilk uygulanan yeri olan Çal ilçesinin dağ koşuları için mükemmel parkurlara sahip olduğunu söyleyen Kaymakam Fatih Arıkoğlu, Türkiye Atletizm Federasyonu Teknik Kurul Üyesi ve Dağ Koşuları Koordinatörü Bülent Şenkibar ve ilçe protokolü ile birlikte Çökelez Dağı eteklerindeki doğal parkurları gezdi.
Türkiye Atletizm Federasyonu Teknik Kurul Üyesi ve Dağ Koşuları Koordinatörü Bülent Şenkibar bölgenin koşu için uygun olduğunu belirterek, "Dağ koşusu organizasyonunun daha önce hiç yapılmadığı Çal'ın mükemmel parkurları var. Mayıs ayında Çal'da Yıldızlar Dağ Koşusu Changler Türk Milli Takımı seçmeleri yapılacak. Buradan seçilecek olan atletler Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek" dedi.
Özel ormancılığın ilk başlatıldığı Çal'da tamamen ormanlık alanın içinden 4 kilometrelik parkur geçtiğini söyleyen Kaymakam Fatih Arıkoğlu, "Talep gelirse parkuru daha da uzatarak 10-15 kilometreye çıkarabiliriz. Orman ve bağ alanlarının içinden geçen parkurun ilerleyen yıllarda uluslararası turnuvalarda da kullanılması için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.
(EV-Sk-Y)

08.02.2013 11:00:59 TSI

Editör: Wan Haber