KASTAMONU - Türk Anneler Derneği Kastamonu Şubesi'nin 'Güvenli Yarınlar İçin Bilinçli, Sağlıklı, Mutlu Kadınlar ve Çocuklar' adlı eğitim projesinin üçüncü bölümü İhsangazi'de yapıldı.

Türk Anneler Derneği Kastamonu Şubesi, eğitim projeleri kapsamında Kastamonu ilçelerini dolaşmaya devam ediyor. İhsangazi Kaymakamlığı, İhsangazi Belediyesi ve İhsangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da desteklenen proje sayesinde programa katılım oldukça yoğun oldu. Kadın Hastalıkları Uzmanı Dr. Dursun Baştuğ, Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Adil Yılmaz, Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı Dr. Saliha Bakir Özbay, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Handan Doyum, Psikolog Neslihan Aktuna, Avukat Feray Kutlu ve Kişisel Gelişim Uzmanı Osman Tekin yöre kadınlarını bilgilendirerek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Göz Hastalıkları Uzmanı Ertülay Açıkel tarafından 80 ilköğretim öğrencisine göz taraması yapıldı.

Türk Anneler Derneği Kastamonu Şube Başkanı Ayten Kızıltan'dan alına bilgiye göre eğitimin son aşaması olan 40 yaş üstü olan 60 kadın KETEM'e getirilerek kanser taraması yaptırılarak İhsangazi eğitimin tamamlanacağını, bir sonraki eğitimin ise 2 Aralık Pazar günü Daday'da yapılacağı ifade edildi.
CİHAN

Editör: Wan Haber