Akdeniz Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKVAM) ve Friedrich Ebert Stiftung Derneği'nin 2012 yılında düzenledikleri 'Türk-Alman Bilimsel İşbirliği Forumu'nun sonuçları yayımlandı.
15-17 Mart 2012 tarihleri arasında Akdeniz Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Almanya ve Türkiye'den yaklaşık 250 akademisyen, araştırmacı, göç ve uyum uzmanları, siyasiler ve girişimcilerin katıldığı göç ve uyum çabalarının ışığında bilimsel işbirliğini geliştirmeyi hedefleyen Türk-Alman buluşması, kitaplaştırıldı.
Türk-Alman Bilimsel İşbirliği Forumu'nun sonuçlarını 'Türk-Alman Bilimsel İşbirliğinin Güncel Konuları' adıyla yayımlanan kitap toplam 370 sayfadan oluşuyor. Almanya'dan ve Türkiye'den katkı veren bilim insanı ve uzmanların yazdığı 24 bölümden oluşan kitap; 'Misafir İşçilikten Göçmenliğe' başlıklı ilk kısımdan başka, ikili işbirliğinin güncel çerçevesini tanımlayan ikinci ve Türk-Alman bilimsel işbirliği türleri ve bu işbirliğini desteklemeye yönelik programları tanıtan kısım olmak üzere üç bölümü kapsıyor.
Kitabın editörlüğünü Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Gümüş ile birlikte yaptıklarını belirten AKVAM Müdürü Doç. Dr. Erol Esen, "Türk-Alman işbirliğinin önemli ölçüde kurumsallaştığını ve Avrupa programlarının da katkılarıyla bir o kadar da uluslararalılaştırdığını gözler önüne sermiştir" dedi.
Öte yandan Avrupa Merkezi'nin kuruluşunun 10'uncu yıl dönümüne rastlayan 2013 yılında yapılacak etkinlikler arasında Türk-Alman Bilimsel İşbirliği Forumu'nun da yer alacağı bildirildi. 2-4 Mayıs 2013 tarihleri arasında ikinci kez düzenlenmesi planlanan forumun, bu yıl AKVAM ve Berlin'deki Alice Salomon Yüksek Okulu'nun ortaklığında gerçekleştirileceği kaydedildi.
Kitapla ilgili daha fazla bilgiye http://akvam.akdeniz.edu.tr/tr adresinden ulaşılabileceği belirtildi.
(SK-Y)

25.01.2013 10:28:34 TSI

Editör: Wan Haber