Bir otelde düzenlenen toplantıya Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Gülşen Orhan, Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, turizm acenteleri ve otel sahipleri katıldı. Açılış konuşmasını yapan AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, ikincisi yapılan toplantının ilkini 7 yıl önce yaptıklarını hatırlatarak, amaçlarının ilk toplantıda ele aldıkları sorunların neler olduğu, çözüm noktasında nelerin yapıldığı ve bundan sonra yapılacaklarla ilgili görüş alışverişinde bulunmak olduğunu söyledi. İlk toplantıda belirlenen sorunların birçoğunun çözümünün sağlandığını ifade eden Orhan, "Van Kalesi'nin restorasyonunu ele almıştık. Burada önemli çalışmalar yapıldı. Akdamar Kilisesi'nin ibadete açılması ele alınmıştı, bu gerçekleştirildi. Su sporları, Abalı Kayak Tesisleri, Hoşap Kalesi'nin onarılması ve Van Kalesi çevresindeki höyükler konusu tartışılmıştı. Adalardaki kiliseler ve buralara ulaşım konusunun yanında Van'ın tanıtımı ele alınmıştı ki; Van ilk kez dünyadaki 4 büyük fuara katıldı. Ayrıca Van'ın bir kültür kompleksine ihtiyacı olduğu konuşulmuştu" dedi.


40 bin civarındaki eserin depolarda çürümesini engellemek amacıyla acil bir müze ihtiyacı olduğunu da tartıştıklarını dile getiren Orhan, "İlk toplantının üzerinden 7 yıl geçti. Deprem araya girdiği için ikincisini yapamadık. Tabi bu toplantıda müze ihtiyacını da dile getirmiştik" diye ifade etti.

""

Orhan, bu toplantıların rutin hale getirileceğini ve bundan sonra çözülmeyen sorunların çözümü doğrultusunda daha büyük bir çaba içinde olacaklarını sözlerine ekledi.

Toplantı, diğer katılımcıların görüşlerini ve eksik buldukları konuları dile getirmeleri ile son buldu.

Editör: Wan Haber