Ordu'nun Ünye ilçesinde bir toplantı gerçekleştiren turizm işletmecileri, 2013 yılı hedeflerini belirledi.
Ünye Turizm İşletmeleri Derneği tarafından organize edilen toplantıya Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Turizm İşletmeleri Derneği Başkanı Adnan Sobi ve yönetim kurulu üyeleri, Ünye Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Sevdal Toprak, Yunus Emre Külliyesi Koruma Yaşama ve Kültür Derneği Başkanı Yaşar Argan ve Yerel tarih Grubu Üyeleri katıldı.
Turizm toplantısında ilk olarak Ünye'de turizme engel teşkil edilen konular ele alınırken, toplantıda söz alan söz alan Yunus Emre Külliyesi Koruma Yaşama ve Kültür Derneği Başkanı Yaşar Argan, "Özellikle geçtiğimiz senelerde çok karşımıza çıkan bir problem ki artık yaşadığımız çağa hiç de yakışmayan bir konudur. Bazı işletmelerde tuvalet temizliğinin tam yapılmaması, ya da oralarda sıvı sabun olmayışı, kağıt havlu olmayışı yüzünden bana birkaç şikayet geldi. Bu şikayetler üzerine kendim de gittim gördüm ki evet doğru maalesef bu konularda hala çok geriyiz" dedi.
Ünye Turizm İşletmeleri Derneği Başkanı Adnan Sobi ise, "Karadeniz'de tur düzenleyen seyahat acentelerine bir tanıtımın yapılması, Ünye Kalesi başta olmak üzere Ünye'nin tarihi yerlerinde çevre ve yüzey temizliğini başta belediyemiz olmak üzere kaymakam bey ile paylaşma gereği duyduk. İlçemizde kaymakamımızın önderliğinde ilk yardım kursu, hediyelik eşya yapımı için yine halk eğitimde kurs verilmesi, ilçemizde turistlere rehber olabilecek düzeyde eleman yetiştirilmesi, doğal güzellikleri gösterecek yön tabelalarının yanında Ünye'yi tanıtan küçük eşyalar, Ünye motifleri ile ilçemizde yapılması adına bir çalışmamız olup yeni yıla hazırlıklı girmemiz çok isabetli olacaktır. Devlet Sahil Yolu şehir geçişi güzergahında barların yoğunlukta olduğu yerde asayişin sağlanması yine önemli konulardan bir tanesidir. Çünkü buralarda özellikle gece saatlerinde yaya yürümek bile çok rahat olamaya biliyor. Kaldı ki Ünye'yi bilmeyen ilçemize yabancı turistlerin burada bir sıkıntıya, bir korkuya sebep olması çok itici bir durumdur" şeklinde konuştu.
Toplantıya katılan Ünye Kaymakamı Mustafa Demir de, "Asayiş anlamında ilgili yer ile alakalı krokiyi çizdirdim, gerekli notumu aldım. Böyle bir sıkıntı varsa bu sıkıntının üzerine gitmemiz de bizim işimizdir" dedi.
Atatürk Parkı'ndan Çakırtepe'ye bir teleferik önerisine de değinen Kaymakam Demir, "Ne yaparsak yapalım ama Ünye için en iyisini yapalım. Hatta ben bunun daha ilerisini düşündüm. Atatürk Parkı'ndan Çakırtepe'ye, oradan Yunus Emre'ye, oradan da Kale'ye bir teleferik yapılabilir. Ama bunun projesini çok iyi hazırlamamız lazım" açıklamasında bulundu.
(SAM-SLH-Y)

27.12.2012 13:16:34 TSI

Editör: Wan Haber