Dalya Turizm Genel Müdürü Yıldız Gürgün, bir araya geldiği İzmir Üniversitesi (İZÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü öğrencilerine önemli tüyolar verdi.
Kongre ve organizasyon hizmetlerinde 14 yılı geride bırakan ve İzmir'in önemli markalarından biri olan Dalya Turizm ve Organizasyon Hizmetleri'nin Genel Müdürü Yıldız Gürgün, İZÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü öğrencileri ile bir araya geldi. Bölüm Başkanı Dr. Koray Akman'ın dersinde kongre turizmi, organizasyon hazırlık ve uygulama aşamaları gibi konularda bilgi veren Gürgün, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.
Turizm hizmetlerinde uygulama deneyiminin büyük önem taşıdığını söyleyen Gürgün, "İki yıllık üniversite eğitiminden mezun bir turizm bölümü öğrencisinin elindeki en kuvvetli koz, yaptığı stajlar ve akıcı biçimde kullandığı yabancı dilidir. Ancak bunlar sayesinde dört yıl turizm eğitimi alan üniversite mezunları ile aranızdaki farkı kapatabilirsiniz" dedi.
Yurtdışı deneyimi büyük avantaj
Temeli hizmet sunumuna dayanan turizm sektöründe empati kurmanın, kaliteli hizmetin temel şartı olduğunu vurgulayan Gürgün, "Kayak bilmeyen kayak oteli, yüzme bilmeyen Jamaika tatili satamaz! Üniversitenin size sunduğu Erasmus değişim programı ve Work&Travel gibi yurtdışı deneyim fırsatlarını mutlaka kullanın, deneyimlerinizle rakipleriniz arasında fark yaratın" diye konuştu.
(AÖK-ERG-Y)

21.01.2013 11:12:18 TSI

Editör: Wan Haber