Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva moderatörlüğünde gerçekleşen Turizm Acenteleri Sektör Değerlendirme Toplantısına Yönetim Kurulu Üyeleri Turizmci Murat Beyaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer İnanç, Turizm Sektör Meslek Komitesi Başkanı Harun Türkoğlu’da katıldı.

Van TSO Başkanı Necdet Takva, Van’ın en önemli sorununun tanıtım eksikliği olduğunu dile getirerek “İşte burada en çok iş siz Turizm Seyahat Acentelerine düşmektedir. Van’ı doğru tanıtmalıyız. Tüm değerlerimizi, sahip olduğumuz tarihi ve turistik potansiyelimizi doğru anlatmalıyız. Bunun için hepimize büyük görevler düşmektedir. Van artık yönetilen, yönlendirilen değil, bölgede yöneten ve yönlendiren bir kenttir. Bu sahiplenmeyi, bu algıyı artık bu kentte yaşayan herkes benimsemeli. Van ile ilgili turlar ve tanıtım programları hazırladığınız da Van Gölü havzasını da unutmamalısınız. Çünki çevresindeki iller de Van’dan beslenmekte, Van’dan etkilenmektedir” ifadesini kullandı.

Bu yıl yapılacak bütün fuarlara katılmayı amaçladıklarını belirten Van TSO Başkanı Takva “Biz fuarlara tüm kurum ve kuruluşlarımızla ortak katılmak istiyoruz. Yakın tarihte İzmir’de yapılacak TRAVEL Turkey Fuarına Van Belediyesi ile ortak katılım sağlayacağız. Tüm turizmcilerimizi de bu fuara, Van’ı tanıtmaya bekliyoruz. Buradan bir şey söylemek istiyorum. Tüm sektör değerlendirme toplantılarında da dile getirdim. Öncelikle örgütlenmelisiniz. Örgütlü yapılar güçlü yapılardır. Sizde Turizm Acenteleri olarak bir arada olmalısınız” şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan Turizm Seyahat Acenteleri sektörde önemli sorunlar olduğunu belirterek “Turizm denilince sektördeki birçok faaliyet var. Otelcilik, Seyahat Acentesi, Restaurantlar, Hediyelik Eşya gibi. Biz de burada herkesin kendi faaliyet alanında güzel çalışmalar, verimli çalışmalar yapmalarını istiyoruz. Biz sektörün içinden gelen tüccarlar olarak Van’ın tanıtımı konusunda üzerimize düşeni yapma gayretindeyiz. Odamızın bizleri bir araya getirmesi ve vizyon açıcı çalışmalarda bulunması bizler için çok önemli bir değerlendirmedir. Van TSO ile her fuarda ilimizi tanıtmak için bizlerde elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dediler.

Van TSO tarafından toplantıya davet edilen  KOSGEB ve İŞKUR temsilcileri de kurumları tarafından verilen hizmetler ve destekler hakkında sektör katılımcılarına bilgi verdiler.

Editör: Wan Haber