‘Turizm Eylem Planı’nı açıkladığı toplantıda Başbakan Ahmet Davutoğlu, sektöre 255 milyon Türk lirası civarında bir hibe desteği sağlanacağını, ayrıca 288 milyon Türk lirası civarında da diğer destekler olacağını belirtti.

Davutoğlu, bunların yedek ödenekten karşılanacağını ve herhangi bir şekilde ekonomiye bir yük teşkil etmeyeceğini de ekledi.

Başbakan Davutoğlu, “Tüm dünyadan Türkiye’ye turist getiren A Grubu seyahat firmalarına destek verilecek. Uçuş başı 6 bin dolar destek veriyoruz. Ülke sınırlaması olmadan tüm dünyadan turist getiren ülkeler uyguluyoruz” dedi. En az 400 bin turist getiren seyahat acentelerine 100 milyon Türk lirası destek sağlanacağını ifade eden Davutoğlu, “Konaklama tesislerinden alınan kira bedellerinin 2016 yılındaki borçları ertelenecek ve 3 takside yayılacak” diye de ekledi.

“TÜRKİYE EVİNİZDİR”

Türkiye’ye yönelik bir kara propaganda yürütüldüğünü anlatan Başbakan, Rusya ile yaşanan gerginliğin bu ülkenin insanlarına yansımaması gerektiğini belirterek, “Rus turistlerin gelişleri bir anda olmadı. Bunu bir siyasi kararla değiştirmek, yaptırımlar olarak silah gibi kullanmak bir ülkeye yaramaz. Rus turistler bir yolunu bulup Türkiye’ye akacaktır. Gerginlik misafirlerimize yansımamalıdır. Rusya’dan gelen turist sayısı azalmayacaktır” dedi.
Tüm dünyaya seslenen Davutoğlu, “Türkiye’de ağırlamayı arzu ettiğimiz bütün insanlara seslenmek istiyorum; Türkiye evinizdir” dedi.

Editör: Wan Haber