İzmir Rehberler Odası Başkanı Nebil Altınel ve Yönetim Kurulu üyeleri, "Beşi Bir Yerde" turizm olanaklarını yerinde incelemek ve turizm alanında eksiklerini ortaya çıkarmak ve gidermek amacıyla Yanık Ülke Kula'yı ziyaret etti.
Kula'da İnanç turizminin öncüsü olan Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi'ni ziyaret eden heyet, daha sonra Carullah Bin Süleyman Camisi hakkında bilgi aldı. Peribacaları ve Kula volkanları hakkında da bilgi alan rehberler, daha sonra Belediye Başkanı Selim Aşkın'la yemekte buluştu.
Kula'nın turizm sektöründe "Beşi Bir Yerde Turizm" imkanı sunduğunu ifade eden Başkan Aşkın, kent turizminde 3 bin tarihi evi, inanç turizminde Yunus EmreTabduk Emre, tarihi camiler ve kiliseler, doğa turizminde Türkiye'nin en genç yanardağları ve 137,5 hektar alandaki perilerin armağanı Kuladokya, kültür turizminde el sanatları, demirciler arastası ve bakırcılar arastası, yarenleri ve yöresel yemekleri, sağlık turizminde Romalılar'dan kalma tarihi Emir Hamamları ile koynunda "beşi bir yerde" taşıdığını belirtti. Aşkın sözlerine şu şekilde devam etti: "Kula, eşsiz doğası ile de dikkat çeken, Ege'nin şirin bir ilçesidir. Kula çeşitli nedenlerle günümüze kadar bozulmadan gelebilmiş bir anıt kent. Üzerinde bulunduğu coğrafya nedeniyle, dünyanın en eski uygarlıklarına ev sahipliği yapmış, kültürel zenginlikleri ile göz kamaştırmaktadır. Yarenlerinden, Yöresel Yemeklerine, el sanatlarına kadar birçok kültürel ve tarihi mirasa rastlayabilirsiniz. Tabiatın kendi içerisindeki mücadelesinin en güzel örnekleriyle karşılaştığımız, volkanların patlamalarıyla oluşan lav şelaleri arasında su akar yolunu bulur misali Gediz Nehri akarken diğer taraftan binlerce yıl öncesine ait lavları seyredebilir onlara dokunabilir, böylece doğanın birbiri ile olan mücadelesine sizlerde tanıklık edebilirsiniz" dedi
İzmir Rehberler Odası'nı ilçede ağırlamaktan memnun kaldığını ifade eden Başkan Aşkın, bu ilçenin turizm sektöründen yeterli payı alması için atılan adımlar noktasında turizm rehberlerinin de görüşlerinin bu ilçenin geleceği için çok önemli olduğunu söyledi.
İzmir Rehberler Odası Başkanı Nebil Altınel ise, Kula'nın turizm sektöründe çok önemli olduğunu misafirperverliğinden dolayı Belediye Başkanı Selim Aşkın'a teşekkür ederek, yapılan geziden memnun kaldıklarını, bununla birlikte yapılan ziyaretin bir rapor şeklinde Kula Belediye Başkanlığı'na sunulacağını belirtti.
Başkan Aşkın, gezinin ardından Türk Evin'de Oda Başkanı Nebil Altınel ve Yönetim Kurulu üyelerine plaket takdim etti.
(HY-ERG-Y)

28.01.2013 14:27:16 TSI

Editör: Wan Haber