Bu yıl 17'ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) yerini alan Van standı ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor.
Bu yıl 17.'si düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), Beylikdüzü TÜYAP'ta kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuarda en hareketli stantlar arasında yer alan Van standına vatandaşlar ayrıca yoğun ilgi gösteriyor.
Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkan Yardımcısı ve Akdamar Otel yöneticisi Mustafa Kantarcıoğlu, 1996 yılından bu yana fuara katıldıklarını belirterek, "Türkiye'de medyada farklı bir yere sahip olan Van'ın aslında 7 bin yıllık tarihini, tarihi birçok kalıntılarını, kalemizi, sevecen insanlarımızı tüm ziyaretçilere anlatmaya çalışıyoruz. Van'ın doğasının, tüm güzelliklerinin tanıtıldığı standımızda, meşhur Van kahvaltısı, otlu peyniri, kaymağı, cevizi, balı, çörek otu var. Bunun yanında sadece sodalı suda yaşayan inci kefali, dünyada bilinen Van kedimizi ve Van Gölü'nün cildi gençleştiren suyunu da tanıtıyoruz" dedi.
Depremin bile Van'ı yıkamadığını, anlatan Kantarcıoğlu, "Van, Türkiye sayesinde, 75 milyon kişi sayesinde dimdik ayakta. Verilen destek ve güçle ayaktayız, yenilendik. Daha güzel şeyler yapacağız. Fuar sayesinde ilimizi merak edenler kitapçıklarımızı alıyor, gelip görenler oluyor. Herkesi Van ilimizin güzelliklerini görmeye davet ediyoruz" diye konuştu.
Yaklaşık 4 bin 500 katılımcının yer aldığı fuar, 27 Ocak tarihine kadar gezilebilecek.
(NI-ET-Y)

24.01.2013 13:53:01 TSI

Editör: Wan Haber