Tokat'ın Turhal ilçesinde belediye tarafından yaptırılan 54 metre yükseklikteki kuleye 22 tonluk seyir terası monte edildi.
Turhal Belediyesi Sosyal Tesis ve Kule inşaatında 54 metre yüksekliğe ulaşıldı. Projede bu yükseklikte yer alan kule seyir terası ise dev vinçlerin yardımı ile yerine monte edildi. Çalışmaları yakından takip eden Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, bölgede ilk defa böyle bir yüksek bina yapıldığını söyledi. Son teknolojik sistem kullanılan kulenin birinci kademesini aşmış bulunduklarını ifade eden Başkan Gözen, "Bugün zor bir aşama olan 22 tonluk bir malzemeden oluşan 175 metrekare alana sahip seyir terasını yerine yerleştirdik. Görüntü itibariyle çok kolay fakat riskli olan bu seyir terası yerleştirme işlemini çok şükür kazasız belasız tamamladık. Bundan sonra bir 5 metre daha beton atılarak 250 metrekare alana sahip kafes şeklindeki kulenin son kısmını yerleştireceğiz. Bu kule kısmından sonra 7 metre daha çıkma suretiyle üst kubbe kısmına kadar yapacağız. İnşallah daha sonrada üst tarafa antenler yerleştirmek suretiyle bütün vericileri de burada toplamak istiyoruz. Bu sayede Turhal'daki görüntü kirliliğini de kaldırmış olacağız" dedi.
Başkan Gözen kule inşaatında hedeflerinin 2013 yılı mart ayına kadar tamamlanması olduğunu ifade ederek, "Belki bir ay veya iki ay gecikme olabilir. Fakat hava koşulları böyle devam ettiği müddetçe çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Turhal'ımıza şimdiden hayırlı olsun" diye konuştu.
(Nİ-SLH-Y)

24.12.2012 11:02:03 TSI

Editör: Wan Haber