PTT 1. Lig'in lideri Manisaspor, Turgutlspor'da forma giyen 19 yaşındaki savunma oyuncusu Ümit Yasin Arslan'ı bonservis bedeli ödemeden 5 yıllığına renklerine bağladı.
Turgutluspor'un alt yapısından yetişen bu sezon oldukça başarılı bir performans sergileyerek dikkatleri üzerine çeken genç stoper Ümit Yasin Arslan, kendisini Manisasporlu yapan imzayı attı. Turgutluspor'un bu oyuncuyu bedelsiz olarak Manisaspor'a verdiği belirtildi.
Manisaspor Kulüp Başkanı Emre Hasgör, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan'dan stoper mevkiine takviye yapmak istediklerini ve bir kaç kez yakından izledikleri Ümit Yasin'i Manisaspor'a transfer etmek istediklerini söylemesi üzerine Turgutlu Belediye Başkanı ve Turgutluspor Onursal Başkanı Serhat Orhan genç oyuncu Ümit Yasin'i Manisasspor'a armağan ettiği öğrenildi.
Manisaspor, 19 Mayıs Stadı'nda Ümit Yasin Arslan için imza töreni düzenledi. İmza törenine AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, Manisaspor Başkanı Emre Hasgör, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Manisaspor yönetim kurulu üyeleri katıldı. İmza töreninde bir konuşma yapan Manisaspor Başkanı Emre Hasgör, "Çok değişik bir transfer ile beraberiz. Sağolsun Sayın Hüseyin Tanrıverdi ve Başkanımız Serhat Orhan bize bu transferde çok yardımcı oldular. Turgutluspor'un genç stoperi Ümit Yasin Arslan ile anlaştık. Bu konuda emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Bugün gerçekten Manisalılık adına önemli bir imza atılmaktadır. Burada yapılan transfer diğer ilçelere de örnek olacaktır. Genç oyuncumuza Manisaspor'daki futbol hayatında başarılar diliyorum" dedi.

"45 BUÇUK DEĞİL, TAM 45 MANİSALIYIZ"
Transfer süreci hakkında bilgi veren Turgutlu Belediye Başkanı ve Turgutluspor Onursal Başkanı Serhat Orhan ise "Manisaspor Başkanı Emre bey beni aradı. Ümit Milli oyuncumuz Ümit Yasin'e Manisaspor'un ihtiyacı olduğunu, Manisaspor teknik ekibinin sezon başından beri Ümit Yasin'i takip ettiğini, kadrolarına katarlarsa hem sıkıntılarının giderileceğini hem de ileriki yıllarda Türk futboluna kıymetli bir değerin kazandırılacağını ifade etti. Bende kendisine bunun prensip olarak olabileceğini söyledim. Fakat nihayetinde siyasi bir kurum olduğumuzu da kendisine ilettim. Sayın milletvekilimiz Hüseyin Tanrıverdi'ye konuyu açtım. Kendisi zaten Manisaspor'a kayıtsız ve şartsız her koşulda desteğini veren bir kişi. Hiç düşünmeden verebileceğimi söyledi. Sayın Hüseyin Tanrıverdi'nin de oluruyla birlikte Ümit Yasin'i Manisaspor'a bedelsiz bir şekilde verdik. Burada biz şu bilinci oluşturmak istiyoruz; 45 buçuk değil, tam 45 Manisalıyız. Bizim için geçerli olan Manisalılık ruhudur. Biz Manisaspor'umuzu bu ekip ruhunun başı olarak görüyoruz. Daha sonra Turgutluspor ve diğer takımlarımızı Manisaspor'un dalları olarak görüyoruz. Manisaspor'umuz bu kategoride en yukarıda olacak. Manisaspor'umuzla Nisan 2014'ten sonra bir futbol akademisi organizasyonunla, yeni bir tesis ile Avrupa'ya açılmanın yolunu arayacağız. Bunun gayreti içerisinde olacağız. Türkiye'nin her yerindeki Ümit Yasin'ler gibi genç çocuklarımızı Türk futboluna kazandırıp, Manisaspor'umuzu bir Barcelona örneğinde olduğu gibi Avrupa'ya tanıtmamız lazım" DİYE KONUŞTU.

"MANİSASPOR DÜŞTÜĞÜ YERDEN KALKACAKTIR"
Mütevazı ama anlamı büyük bir törene katıldığını kaydeden AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, "Turgutlu Belediye Başkanı'mız Serhat Orhan kardeşimiz, değerli kardeşimiz Manisaspor Başkanı Emre Hasgör'ün talebini hatırımızı sayarak yerine getirdi. Ümit Yasin kardeşimizi Manisaspor renklerine katıyoruz. Ben Turgutluspor, Manisaspor ve taraftarları adına bu anlaşmanın hayırlı olmasını diliyorum. Ümit Yasin evladımız için de hayırlı olsun diyorum. İnşallah Manisaspor düştüğü yerden kalkacak. Çünkü bizim ecdadımız diyor ki 'Yiğit düştüğü yerden kalkar' dolayısıyla fırsatı kaçırmadan en iyi şekilde değerlendirerek, birlikte o güzel kupayı havaya kaldırıp süper lig grubuna gireceğimiz o günleri heyecanla bekliyorum" dedi.

"HEDEFLERİ BÜYÜK OLAN BİR TAKIMA GELDİĞİM İÇİN MUTLUYUM"
Turgutlusporlu genç oyuncusu Ümit Yasin Arslan da törende yaptığı konuşmada, "Öncelikle hedefleri büyük olan bir takıma geldiğim için mutluyum. Bir yandan da Turgutluspor'dan ayrıldığım için üzüntülüyüm. Bu transfer için öncelikle Başkanımız Serhat Orhan'a ve ardından Turgutluspor Başkanımız Murat Ayhan'a teşekkür ediyorum. İnşallah iki taraf için de hayırlı olur. Hedeflerimiz doğrultusunda inşallah süper lige çıkarız" ifadelerini kullandı.
(ÖND-MFS-MFS-S)

14.01.2013 18:40:45 TSI

Editör: Wan Haber