Manisa'nın Turgutlu ilçesine bağlı Yunusdere köyünde geçen gece hortum afeti yaşandı. Gece şiddetli rüzgara bağlı çıkan hortum ve arkasından yağan şiddetli dolu faciaya neden oldu. Hortum nedeniyle bir tavuk çiftliğinin çatısı uçtu. Metrelerce uzağa savrulan çelik çatılar çevrede hasara neden oldu.
Yaklaşık 500 metrekarelik çiftliğin çatısının uçtuğunu gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Büyük bir gürültü ile uçan çatının altında bulunan 8 bin civcivin tamamı telef oldu.
Tam bir şok içerisinde olan çiftlik sahibi Hasan Hüseyin Bınarbacı, şöyle konuştu: "Herşeyimi 15 saniye içerisinde kaybettim. Fenerbahçe ile Bursaspor arasında oynanan maçı izledikten sonra eve geldim. Birden şimşek çaktı ve ortalık aydınlandı ardından büyük gürültü duydum. Şimşekler çakmaya devam ederken iki çocuğumu koruyabilmek için üzerine kapandım. Gürültülerin sona ermesinin ardından dışarıya baktığımda çiftliğimin yok olduğunu ve ortalığın savaş alanına döndüğünü gördüm.Korkunç manzara karşısında şok oldum. Çiftliğimde bulunan 8 bin civciv telef oldu. 15 saniyede zararım 100 bin lira."
Bınarbacı, geçen yıl 16 Ocak tarihinde toplam 6 bin 300 tavuğun aşırı soğuktan telef olduğunu belirterek şunları söyledi: "Benzer olayın aynı tarihe gelmesi çok şaşırtıcı. Tek tesellim eşime ve çocuklarıma zarar gelmemesi, bu konuyla ilgili devletten yardım bekliyorum."
Öte yandan Yunusdere köyünde yaşanan olayla ilgili Turgutlu jandarma ekiplerinin olay yerine gelerek incelemelerde bulundukları görüldü.
(İLK-HO-Y)

17.01.2013 17:28:58 TSI

Editör: Wan Haber