Turgutlu Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi, Samsun'da oynanan Genç Kızlar Türkiye yarı final grubunda 4'te 4 yaparak şampiyon oldu ve Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası final grubuna katılmaya hak kazandı.
Manisa İl Şampiyonu olan potanın sultanları, daha sonra İzmir'de düzenlenen bölge şampiyonasında da şampiyon olarak yarı final grubunda mücadele etme hakkı kazanmıştı. Samsun'da oynanan yarı final grup karşılaşmalarında da ilk sırayı alan Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi, Genç Kızlar Türkiye 8'li final grubuna katılmaya hak kazandı. Bu arada, Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi'nin 8'li final grubunda tek devlet okulu olarak mücadele edeceği bildirildi.
Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi, Samsun'daki yarı final grubunda Ünye Lisesi'ni 57-33, Adana Final Okulları'nı 54-50, Samsun Canik Türk Lisesi'ni 56-49 ve Levent Koleji'ni de 57-33 yenerek namağlup şampiyon oldu.
22-27 Şubat tarihleri arasında Ankara'da oynanacak olan final gruplarında İstanbul Doğa Koleji, İstanbul Oğuz Kaan Koleji, İstanbul Tercüman Koleji, Antalya Koleji, Adana Özel Final Okulları, İzmir Hatay Koleji, Mersin Doğa Koleji ve Turgutlu Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi yer alacak. 4'erli iki grup halinde oynanacak olan karşılaşmalar sonucunda, gruplarında ilk iki sırayı alacak takımlar 4'lü finale kalacak ve çapraz eşleşme ile mücadelesini sürdürecek.
Öğrencilerini kutlayan Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi Müdürü Ayten Bedir, "Türkiye finallerine kalan tek devlet okulu olmanın gururunu yaşıyoruz. Hem mesleki eğitim alıp, hem de spor aktivitelerinde başarılı olunabileceğinin mümkün olduğunu kızlarımız gösterdi. Biz öğrencilerimizin sonuna kadar destekçisiyiz. Türkiye finallerinde de kızlarımız başarılı olacaktır, buna cani gönülden inanıyorum" şeklinde konuştu.
(İLK-ERG-Y)

18.02.2013 15:42:50 TSI

Editör: Wan Haber