Seramiksan ve Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (TUTSO) uzmanların konuşmacı olarak katıldığı 'İnsan Kaynakları ve İstihdam' seminerinin ikincisi TUTSO konferans salonunda gerçekleştirildi.
Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında TUTSO ile Seramiksan; yüksek okul öğrencileriyle buluştu. Eğitimde TUTSO İdari İşler Memuru Halil Aksoylu ve Seramiksan İnsan Kaynakları Yöneticisi Burak Ersoy, istihdam ve insan kaynakları hakkında bilgiler aktardı. Eğitimin ilk bölümünde konuşan Halil Aksoylu, Turgutlu'nun istihdam oranları, Organize Sanayi Bölgesi'nin durumu ve Turgutlu SGK Müdürlüğü ile Turgutlu İŞKUR Hizmet Noktası verilerinden bahsetti. TUTSO'nun istihdama yönelik çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Aksoylu, Turgutlu sanayisinin nitelikli çalışanlara ihtiyacı olduğunu vurguladı. Turgutlu Meslek Yüksek Okulu'nun (MYO), ilçe sanayisi için nitelikli elemanlar yetiştirdiğine dikkati çeken Aksoylu, "Yüksek okulda bulunan bölümlerin hepsi, sanayinin ihtiyacını karşılamaya yönelik bölümler olması açısından çok önemli. Teorik bilgilerini iyi birer stajla değerlendiren öğrenci arkadaşların, sonrasında iyi yerlerde iş bulabileceklerine inanıyorum" dedi.
Eğitimin ikinci bölümünde konuşan Burak Ersoy ise, öğrencilere Turgutlu'da en büyük istihdamı sağlayan Seramiksan'ın İnsan Kaynakları Yönetimi ve iş arama sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler aktardı. Özgeçmiş hazırlamanın önemine de dikkati çeken Ersoy, bu süreçte işverenin özgeçmiş sahibinden dürüst ve doğru bilgiler istediğini belirtti. İyi özgeçmişin abartı ve süslü ifadelerden oluşmadığını hatırlatan Ersoy, kişi hakkında net ve doğru bilgiler veren özgeçmişlerin görüşmelerde daha tercih edilir olduğunu vurguladı.
(İLK-ERG-Y)

19.12.2012 14:21:02 TSI

Editör: Wan Haber