Turgutlu Belediyesi ekipleri kentin çehresini değiştirmeye devam ediyor. Yoğun bir mesai harcayarak şehrin aksayan yönlerini yenileyen belediye ekipleri Turgutlu ilçesinin en büyük caddelerinden olan Kervan Yolu'nda parke taşı döşeme işlemlerine devam ediyor. Doğal gaz çalışmalarında sonra yeniden parke taşı döşeme işlemlerine ara vermeden devam edilirken, caddenin yenilenen görüntüsüyle kısa bir süre sonra trafiğe açılması hedefleniyor.
Selvilitepe mahallesinde yapımı devam eden Muhammediye Camisi'nin inşaatı da hızla devam ediyor. Turgutlu Belediyesi'nin yanı sıra hayırseverler Yıldıray Açıkgöz ve Cemil Koç'un destekleriyle inşaası devam eden camiye, mahalle halkı da destek veriyor. Mahalle sakinleri diğer camilerin uzak kaldığı belirterek, caminin tamamlanmasını dört gözle beklediklerini belirttiler. Muhammediye Camisi'nin kısa bir süre içerisinde tamamlanarak ibadete açılması bekleniyor.

MERKEZDE İLK DERSLER GÖRÜLDÜ, SIRA YURTTA
Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan ile Baran Eğitim Kurumları ve Turgutlulu bir kaç hayırsever tarafından inşaatı başlatılan İbret Kız Öğrenci Yurdu ve Eğitim Merkezi hizmete açıldı. Öncelikli eğitim merkezi bölümünü hizmete açılan merkezde öğrenciler ilk derslerini gördüler.
Toplam 7 bin metrekare inşaat alanına sahip İbret Öğrenci Yurdu ve Eğitim Merkezi, 160 öğrenci kapasiteli yurdu ve 24 derslikten oluşuyor. İlçede yaşayan ve maddi durumu iyi olmayan ailelerinin başarılı çocuklarına sağlıklı eğitim ortamı sağlanması hedefleniyor.
Yurt kısmının inşaatında da sona gelindiği belirtilirken, kısa sürede hizmete açılacağı öğrenildi. Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, "Kentimize böylesine kapsamlı bir eğitim kurumu kazandırıyor olmaktan oldukça mutluyuz. Kurumun ilk önce eğitim merkezi bölümü açıldı ve öğrencilerimize ders verilmeye başlandı. Bu durum beni heyecanlandırdı ve mutlu etti. Bu kurum ismi gibi ibretlik başarılara imza atacak bir kurum olacak. Şehrimize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.
(İLK-ERG-Y)

17.12.2012 16:41:17 TSI

Editör: Wan Haber