Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan'ın talimatıyla restorasyon projelendirme çalışmaları devam eden Belediyesi eski hizmet binası ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldı.
Restorasyonla ilgili Turgutlu Belediyesi İmar Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan bir çalışma ekibinin hazırladığı eski hizmet binası ve çevresi ilgili proje, geçen ay İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'na sunuldu. Bazı hususlarla ilgili ufak değişikliklerin yapılması şartıyla kabul edilen projenin, önümüzdeki aylarda başlatılması hedefleniyor.
Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Uzun süredir bu konu üzerinde çalışıyoruz. Fakat yıllardır bir netice alamıyorduk. Nihayet yaptığımız son projeyle Belediye Eski Binası'nın restorasyonu ve bahçesinin düzenlemesi ile ilgili sunumumuzu kurul üyelerine yaptık. Çok hoşlarına gitti ve projemiz birkaç ufak değişiklik sonrasında kabul edildi. Çok mutluyuz. İnşallah istenilen o ufak detayları da halledip önümüzdeki aylarda şehrimize yakışacak bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz" dedi.
(İLK-ERG-Y)

18.12.2012 16:53:20 TSI

Editör: Wan Haber