Turgutlu Belediyesi aylık meclis toplantısı Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. 16 maddelik gündemden oluşan meclis toplantısında, tüm maddeler oy çokluğu ile meclisten geçerek kabul edildi.
Mali yıl gelir tarifesinde yeni düzenlemelere gidilirken, su kullanımda da vatandaşın yararına bir karar alındı. Daha önceleri 0-30 ton arasındaki su kullanımları 1,83 TL'den hesaplanırken, gelen teklifle bu oranın 0-50 ton olarak değiştirilmesi konusudan oylama yapıldığı ve kabul edildi.
Gündem maddelerinin görüşülmesinin sonunda salondan ayrılmayan MHP ve CHP'li meclis üyeleri, "dilek ve temenniler" bölümünün neden 3 aydır gündeme alınmadığını sordular. Bu bölümü artık kendi aralarında yapacaklarını dile getiren muhalefet üyeleri, "dilek ve temenni" bölümünün kaldırılmasının demokrasiyle bağdaşmadığını dile getirdiler, "Biz bu bölümde vatandaşın ihtiyaçlarını gündeme taşıyoruz. Ama ne yazık ki bunlar kaldırıldı. Meclis toplantısından önce Başkanlık Makamına dilekçe ile başvurulması ifade edildi. Bu kapsamsa verilen 5 tane soru önergesi gündeme alınmadı" dediler.
Muhalefet üyeleri, Turgutlu Belediye Başkanı Serhar Orhan'ın toplantı salonundan ayrılmasına rağmen salonu terk etmedi ve açıklamada bulundular.
MHP'li Meclis üyesi Ekrem Zincir, "Bundan sonraki toplantılarda burada kalarak vatandaşların sorunlarını ve belediyede gördüğümüz eksiklikleri gündeme getireceğiz. Başkan Serhat Orhan burada olmasa da bu bölümler basın yolu ile kendisine ulaşır" şeklinde konuşurken, aynı partiden Ali Laleseven, "3 aydan bu yana dilek ve temenni bölümü, başkanın şahsi fikirleriyle kaldırıldı. Muhalefetin sesine tahammül edemeyen biri nasıl Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapacak? Bundan sonra bu madde gündeme alınana kadar, meclis toplantılarının ardından biz kendi aramızda dilek ve temenniler bölümünü yapacağız" dedi.
CHP'li Meclis üyesi Lütfi Bıkmaz ise, "Toplantı başlamadan önce 5 adet soru önergesi verdim, ancak hiçbiri gündeme alınmadı. Kişisel kanaatim şudur ki; meclis toplantıları biz gaz alma toplantılarına ve geyik muhabbetine dönmüştür. Bundan sonra toplantılar böyle geçmeyecek, eylem yapacağız. Başkanı protesto ediyorum" diye konuştu
Meclis gündemi bu protesto ile son bulurken, 16 madde oy çokluğu ile meclisten geçti.
(İLK-ERG-Y)

05.12.2012 14:40:45 TSI

Editör: Wan Haber