Turgutlu Belediyesi 2012 Aralık ayı toplantısı Turgutlu Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda yapıldı. 18 maddenin oylandığı toplantıda çeşitli konularda görüş ayrılıklarına rağmen kabul oyları çıktı. Otopark uygulaması ile ilgili oylamada MHP Meclis Üyesi Yavuz Semizler ile Belediye Başkanı Serhat Orhan arasında kısa bir tartışma yaşandı. Oylamanın ilkini geçerli saymadığı için Orhan'a itiraz eden Semizler, oylamanın ilkinin geçerli olacağını dile getirdi ve birden fazla oylamanın mükerrer olduğunu dile getirdi. Toplantıda Turgutlu adına önemli kararlar alındı. Başkanın senelik izninin 30 gün olarak devam etmesi oy birliği ile kabul edildi. Maden çalışmalarını izleme komisyonu kurulması ve üye seçiminin görüşülmesi bir dahaki toplantıya ertelendi. Albayrak Mahallesinde açılan yeni bir sokağa Ovacık Sokak ve Ergenekon Mahallesinde yeni açılan sokağa Yakamoz Sokak ismi verildi.
Turgutlu'da faaliyet gösterecek olan Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesine belediye tarafından trafo ve mobilya alımı için 175 bin TL'ye kadar yardım yapılacağı görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi. Oturumda kamulaştırılarak belediye bünyesine geçen Evin Konserve alanının TOKİ'ye devri ile ilgili protokollerin Belediye Başkanı Orhan tarafından yapılması konusunda yetki oy birliği ile kabul edildi. Yeni mezarlık alanı içerisinde bulunan caminin Diyanet İşleri Başkanlığına devri oybirliğiyle kabul edildi. Meclis üyeleri AK Parti'li Hüseyin Simav ve MHP'li Mustafa Koç'un dilekçesi ile görüşülen eski Belediye Başkanlarından Mustafa Tüzel Gökyayla'nın adı Turgutlu Belediye Kütüphanesine verilmesi kabul edildi. Turgutlu'nun çeşitli bölgelerine MOBESE kurulması için Turgutlu Huzurlu Yaşam Derneği'nin Huzurlu Turgutlu Projesi için 50 bin TL yardım edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Geçen aylarda şehit olan Turgutlulu Yüzbaşı Anıl Barış Çetin'in inşaatı devam eden Turgutlu Ticaret Lisesi'ne isminin verilmesi için Kaymakamlığa tavsiye edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
(İLK-HO-Y)

09.01.2013 13:22:54 TSI

Editör: Wan Haber