İlhan Siyahtaş

Depremin üçüncü yıl dönümü nedeniyle sanat sokağında inşaat mühendisleri odası tarafından düzenlenen resim sergisine İMO üyeleri, TMMOB İKK Sekreteri Şemsettin Bakır ve vatandaşlar katıldı.

İMO’nun düzenlediği resim sergisinde konuşan Van İnşaat Mühendisleri Odası başkanı Kamuran Turgut “İnşaat Mühendisleri Odası olarak depremi unutmama, unutturmama ısrarını sürdürmekteyiz. İmo, güvenli ve sağlıklı yapı üretimi sağlanana kadar da depremi unutmamaya, unutturmamaya, siyasi iktidarın görev ve sorumluluğunu hatırlatmaya kararlıdır. Bu salt, yapı üretim sürecinin asli unsuru olan meslek mensuplarının örgütü olmaktan değil toplumsal, kamusal sorumluluğun gereğidir” dedi.

Her Yapı Mühendislik Hizmeti Almalıdır

Turgut” Defalarca yineledik, Van Depremi’nin yıldönümünde bir kez daha tekrarlamak istiyoruz. İnşaat mühendisliği her zeminde ve her şart altında güvenli, sağlıklı yapı üretebilen ve bunu örnek uygulamalarla kanıtlayan bir bilim dalıdır. Doğa olaylarının doğal afet durumuna geçmemesi ancak her yapının mühendislik hizmeti almasını sağlayacak bir sistem kurmaktan geçmektedir. Depremin bir doğa olayı olduğu kabul edilmeli ancak, denetimsizliğin neden olduğu olumsuzlukları “ Kader” gibi değerlendiren yaklaşım terk edilmeli, yer hareketlerine ve zemine uygun yapı üretmenin depremi tehlike olmaktan çıkartacağı gerçeği görülmelidir” şeklinde konuştu. 

Editör: Wan Haber