Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir yol boyunca türbenin bağış kutusundaki paraları çalan şahıs, yerleştirilen güvenlik kameralara sayesinde yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Sarıana Türbesi'ndeki bağış kutusunda yaklaşık bir yıl boyunca çok az para biriktiğini, zaman zaman da hiç para olmadığını gören Marmaris Müftülüğü yetkilileri durumdan şüphelendi. Durumu polise bildiren Müftülük yetkilileri, türbeye güvenlik kamerası yerleştirdi. Güvenlik kamerası görüntülerinden soygun yapıldığını gören polis, zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı. Güvenlik kameralarıyla türbeyi kontrol altına alan polis ekipleri, şahsı bağış kutusundan para almaya geldiği an yakaladı. Gözaltına alınan H.Ö. (33), ifadesi alındıktan sonra Marmaris Adliyesi'ne sevk edildi. Zanlının bağış kutusuna özel bir düzenek kurduğu, kutunun içerisine poşet koyarak belirli aralıklarla türbeye gelip poşeti aldığı öğrenildi.
Marmaris Müftüsü Hasan Ersöz, "Türbenin bağış kutusundan uzun zamandır ya çok az para çıkıyordu ya da hiç çıkmıyordu. Durumdan şüphelendik ve polise bildirdik. Zanlının özel bir düzenek kurarak belirli aralıklarla bağış kutusunu boşalttığı ortaya çıktı. Bağış kutusunda biriken paralar bankaya yatırılır, daha sonrada türbenin ya da camilerin eksikleri giderilir" dedi.
(BG-CC-Y)

12.01.2013 14:04:14 TSI

Editör: Wan Haber