Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen 'Edirne ve Elhovo'da Dinlenme, Spor ve Turizm Koşulları Oluşturma Amaçlı İşbirliği' projesinin Edirne Söğütlük Orman Parkı'na zarar verdiğini belirtti. Orman alanı içinde bulunmaması gereken materyallerin görüntü kirliliği yarattığına dikkat çeken Şallı, "Elektrik boruları, plastik malzemeler yerinde bırakılmıştır. Doğal doku, zarar görmüştür" dedi.
Şallı, 'Edirne ve Elhovo'da Dinlenme, Spor ve Turizm Koşulları Oluşturma Amaçlı İşbirliği' projesi kapsamında Söğütlük Orman Parkı'na yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Dernek olarak Avrupa Birliği'nin Romanlara yönelik birçok projesine karşı çıktıklarını fakat bu kez karşı çıkmak yerine projenin Edirne'ye olan katkısını yerinde görmek istediğini ifade eden Turan Şallı, "Maalesef Söğütlük Orman Parkı'nın doğal yapısı zarar görmüş" dedi. Şallı, şunları söyledi:
"Orman alanı içinde bulunmaması gereken materyallerin çokluğu görüntü kirliliği yaratmıştır. Elektrik boruları plastik malzemeler yerinde bırakılmıştır. Doğal doku büyük zarar görmüştür. Elektrik direkleri ise tam bir facia. Çok geniş bir alanı olmayan Söğütlük Orman Parkı adeta istilaya uğradı. Projede en büyük maliyet elektrik direklerine ayrılmış."
(ORA)

03.01.2013 12:15:53 TSI

Editör: Wan Haber