Kars'ta yaşayan Muhsin Yıldız, mutfakta biten tüpü değiştirirken tüp patlaması sonucu yaralandı. Vücudunun yüzde 75'i yanan Yıldız, Erzurum'da tedavi altına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Kars'ta eşinden ayrıldıktan sonra tek başına yaşayan Muhsin Yıldız (54), evde yemek yapmak istediği sırada tüpün bittiğini görünce, tüpçüyü arayarak eve tüp istedi. Gelen tüpçü tüpü kapının önüne bıraktıktan sonra evden ayrıldı. Muhsin Yıldız, tüpü kendi değiştirmeye çalıştığı sırada tüpün contasının olmadığını fark etti. Gaz kokusunu alır almaz yanan diğer küçük tüpü söndürmek isteyen Yıldız, elindeki tüpü bırakamadan patlama yaşandı. Patlamanın etkisiyle bir köşeye fırlayan ve kısa süre baygınlık geçiren Muhsin Yıldız'ın vücudu yandı.
Contasız tüpün neden olduğu patlama ile vücudunun yüzde 75'inde yanıklar oluşan Yıldız, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanık ünitesindeki odasında iyileşmeyi bekliyor. Masraflar nedeniyle kullandığı ilaçları karşılayamaz hale geldiğini ifade eden Yıldız, yanan evinin kendisine 20 bin liralık masrafa neden olduğunu ve bunun 14 bin lirasını sigortanın gerisini ise kendisinin ödemek zorunda kaldığını ifade etti.
Yıldız'a ayrıldığı eşi ve ayrı yaşadığı oğlu Levent Yıldız bakıyor. Tüm vücudu sargılarla sarılı olan Muhsin Yıldız'ın tüm ihtiyaçlarını oğlu karşılıyor. İlaç masraflarını ve diğer giderlerini karşılamakta güçlük çektiğini belirten Muhsin Yıldız, "Yaklaşık bir haftadır çok mağdur durumdayım. Elim ayağım tüm vücudum sargılar içerisinde yemeğimi bile oğlum yediriyor. Yanan evimle birlikte ocağım da söndü. Ağrılarımdan çok düştüğüm durum canımı yakıyor. Kars'tan Erzurum'a tedavi için geldim sağ olsunlar doktorlar ve hastane tüm her şeyi ile bizimle ilgileniyor. En az bir ay daha tedavim sürecek. Doktorlar yanıkların izlerinin kalacağını söylüyor. Umarım eski halime geri dönebilirim" diye konuştu.
(MY-AT-AŞ-Y)

07.01.2013 11:43:27 TSI

Editör: Wan Haber