TÜPRAG Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Uşak Üniversitesi'ne 42 derslikli merkezi eğitim binası yaptırılacak. Derslik binası ilgili protokol Rektör Prof. Dr. Sait Çelik ve TÜPRAG Şirket Müdürü Mehmet Yılmaz arasında imzalandı.
Derslik inşaatı için düzenlenen protokol törenine; Vali Mehmet Ufuk Erden, Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, TÜPRAG Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. şirket müdürü Mehmet Yılmaz katıldı. Yaklaşık 8 milyon 500 bin TL'ye mal olacak derslik binası bir yıl içerisinde tamamlanacak. Tören sonrası TÜPRAG şirket müdürü Mehmet Yılmaz eğitime ve sosyal sorumluluk projelerine toplam 27 milyon TL kaynak aktardıklarını bildirdi.
Eğitime yapılan katkının önemine vurgu Vali Mehmet Ufuk Erden, "Sayın Cumhurbaşkanımız ziyaretlerinde Uşak'ta gözlemlediği birlik ve beraberlik örneğine bilhassa vurgu yaptı. İşte bu birlik ve beraberlik örneğinin bir tanesini de üniversitemizde yaşıyoruz. TÜPRAG Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ilimizde eğitim alanında verdiği desteğe bir yenisini daha ekleyerek üniversitemize önemli bir katkı sağlayacak. İmzalan protokol ile üniversitemize yeni bir eğitim binası daha kazandırılacak. Bu önemli destek girişiminin ilimizdeki diğer firmalara da örnek olmasını diliyorum. İlimizde eğitime verdiği destekten dolayı TÜPRAG Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. yönetimine teşekkür ediyorum." dedi.
İmzaladıkları protokol ile üniversiteye TÜPRAG A.Ş. tarafından yeni bir eğitim bloğu kazandırılacağını ifade eden Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, "Her geçen gün gelişen ve büyüyen bir üniversiteyiz. Tercih edilen bir üniversite olmak için çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Derslik inşaatlarımız ve diğer inşaatlarımız hız kesmeden devam etmektedir. Yapılacak olan yeni eğitim bloğu 42 derslikten oluşmakta ve içersinde anfi ve konferans salonları da bulunmaktadır. Bu binada dört bin öğrenci eğitim görecek. Katkılarından dolayı TÜPRAG Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.
TÜPRAG Şirket Müdürü Mehmet Yılmaz ise konuşmasında eğitime ve sosyal sorumluluk projelerine yaptıkları destekleri anlattı. Bugüne kadar sosyal sorumluluk projelerine yaklaşık 13 milyon TL kaynak aktardıklarını belirten Mehmet Yılmaz, "Uşak iline katkı yapmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar bugün protokol imzaladığımız derslik dahil ilimizde eğitime yaklaşık 14 milyon TL kaynak aktardık. 13 milyon TL'de sosyal sorumluluk projelerine kaynak aktardık. Eğitime ve sosyal sorumluluk projelerine katkı vermeye devam edeceğiz" dedi.
Konuşmaların ardından 42 derslikli yeni eğitim binası inşası protokolü Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ve TÜPRAG Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Şirket Müdürü Mehmet Yılmaz arasında imzalandı.
(KY-İK)

14.01.2013 15:31:06 TSI

Editör: Wan Haber