Türk Dünyası Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen eğitimler kapsamında Türkiye'ye gelen Tunus'un belediye yöneticileri ve İç İşleri Bakanlığı temsilcileri, Küçükçekmece'yi ziyaret etti.
Bir süre önce Türk Dünyası Belediyeler Birliği tarafından ziyaret edilen Tunus'un belediye yöneticileri ve İçişleri Bakanlığı temsilcileri eğitim programı için Türkiye'ye geldi. Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) tarafından düzenlenen eğitimler kapsamında, Tunus Heyeti; "Sürdürülebilir Atık Yönetimi" konulu toplantıda, çevre ve temizlik konusunda örnek belediyecilik sergileyen Küçükçekmece Belediyesi protokolüyle yemekli toplantıda buluştu.
Küçükçekmece Göl Kenarı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya Tunus İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı'ndan yetkililer ile belediye personelleri, TDBB yetkilileri ve Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Besim Müftüoğlu katıldı.
"KENDİMİZİ EVİMİZDE HİSSEDİYORUZ"
Toplantıda, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı M. Besim Müftüoğlu, ilçede çevre ve temizlik konusunda yapılan faaliyetleri yetkililerle paylaştı. Sürdürülebilir atık yönetimine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, Küçükçekmece Belediyesi'nin geri dönüşebilir kalemleri de yetkililere tanıtıldı. Türkiye'de çok iyi karşılandıklarını ifade eden Tunus İçişleri Bakanlığı Temsilcisi Ouni Bauraoun, "Kendimizi evimizde hissediyoruz. Küçükçekmece'yi çok beğendik. Özellikle göl manzarası mükemmel. Görüyoruz ki; ilçede çevre ve temizlik konusunda iyi işler yapılıyor. Dualarımızda Allah'tan Türkiye'yi korumasını temenni ediyor ve yetkililere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
"TUNUS HALKININ YANINDAYIZ"
Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı M. Besim Müftüoğlu da toplantıda birlik ve beraberlik mesajı verdi. Tunus heyetini Küçükçekmece'de ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade eden Müftüoğlu, "Bu işin bir paydası olduğumuz için onur duyuyoruz. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konudaki azmi bizleri de kamçılıyor. Tunus'ta daha refah bir yaşam için faaliyetlerimizle her daim yanınızda olacağız" diyerek, Tunus İçişleri Bakanlığı Temsilcisi Ouni Bauraoun'a "Dünden Bugüne Küçükçekmece" ve Osmanlı padişahlarının mühürlerinin yer aldığı "Hilyeler" adlı kitapları hediye etti.
(HÇ-ET-Y)

31.01.2013 11:06:37 TSI

Editör: Wan Haber