Sancaktepe'de tünel kazarak girdikleri kuyumcudan yaklaşık 2 milyon TL değerinde 80 kilo altın çalan hırsızlar, polis tarafından mangal yaparken yakalandı.
Sancaktepe'de kiraladıkları boş dükkandan tünel kazarak girdikleri kuyumcuyu soyan zanlılar, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. Soygunun ardından çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, 6 kişilik hırsızlık şebekesi üyelerinin kimliklerini belirledi. Bostancı'da mangal yaparak eğlenen zanlılar, Asayiş Şubesi ekiplerinin baskını ile yakalandı. Gözaltına alınan şahıslar adliyeye sevk edilirken, çetenin kullandığı arabanın "hırsızlık" kelimesini çağrıştıran HR harfli plakası dikkat çekti.
Öte yandan, kuyumcu hırsızlarının güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde kiraladıkları dükkana giren zanlılar, soygunu gerçekleştirdikten sonra ellerindeki çantalarla çıkıyor. Polisin dağıttığı görüntülerde çete üyelerinin soygun için kiraladıkları dükkanın sahibini yemek ısmarlamak için bir restorana götürmeleri de yer alırken, bir diğer görüntüde ise çete üyeleri soygun sonrası çeşitli AVM'lerde alışveriş yapıyor.
(ÖFA-CC-Y)

05.01.2013 13:23:09 TSI

Editör: Wan Haber