Dersim'de DBP'liler PKK'nin 36'ıncı kuruluş yıldönümü nedeniyle Seyit Rıza Meydanı'na meşaleli yürüyüş düzenledi.

 

Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul'un da aralarında bulunduğu yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşte, DBPTunceli İl Başkanı Ergin Doğru, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yarın kente yapacağı ziyarete ilişkin konuştu. Doğru, "Ne Bahçeli'ye ne de faşist bir zihniyete Dersim'de yer yok. Buradan devlet ve emniyet yetkililerini uyarıyoruz. Bir provokasyon olarak nitelendirdiğimiz Bahçeli ve adamlarının burada bu halkı tahrik ve provoke etmesine karşılık duyarlılık göstereceksiniz" dedi.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yarın yapılacağı açıklanan Dersim ziyaretine yönelik tepkiler ve yapılan açıklamalar devam ediyor.

 

 

Alevi örgütleri ve kentteki kimi siyasal örgütlerin ziyarete dair yaptığı açıklamalara Demokratik Halklar Federasyonu (DHF) da eklendi. Ziyarete dair Çağlar İş Hanı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan DHF İl Örgütü sözcüsü Tahir Demirtaş, Dersim'in uzunca bir süredir siyasal rant haline getirildiğini belirterek, AKP, CHP ve MHP'nin 'Dersim'e özür' tartışması üzerinden şekillenen bir gündemi olduğunu ifade etti. 

 

 

 

Engin Doğru, yarın esnafın kepenk kapatması ve halkın Atatürk Mahallesi'ndeki yürüyüşe katılmasını istedi.

 

Editör: Wan Haber