Tunceli'de yaban domuzunun saldırısına uğrayarak yaralanan bir vatandaş, jandarma ve arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları sonucunda helikopterle hastaneye kaldırıldı.
Tunceli merkeze bağlı Kuyluca köyü kırsalında çobanlık yapan 40 yaşındaki İbrahim Tekin isimli vatandaşa yaban domuzu saldırdı. Saldırıda ağır yaralan Tekin'in yanında bulunan Hıdır Aras isimli vatandaşın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nü aramasının ardından kurtarma ekipleri harekete geçti. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 112 ekipleri ile Tunceli Dağcılık ve Kamp Sporları Kulübü (TUDAK) ekipleri yaralı vatandaşı kurtarmak için bölgeye hareket etti. 1 metreyi aşan karda ekiplerin çabası yetersiz kalınca Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan yardım istendi. Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan kalkan skorsky tipi helikopter, yaralının bulunma ihtimalinin olduğu bölgeleri havadan taradı. Sarp ve ormanlık olan alanda yoğun arama çabası yürüten güvenlik güçleri uzun uğraşlardan sonra yaralının yerini tespit etti. Askerlerin yardımıyla helikoptere taşınan yaralıya; sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldı. Helikopterle Jandarma Bölge Komutanlığı'na getirilen yaralı, hazır bekleyen ambulansla Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan ve donma tehlikesi yaşayan İbrahim Tekin'in hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
(HY-AKK-YHY-Y)

24.01.2013 18:34:22 TSI

Editör: Wan Haber