Tunceli'de, PKK'nın şehir yapılanması olarak bilinen KCK/TM'ye yönelik düzenlenen operasyonda 14 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösteren bir grup emniyet müdürlüğüne yürüdü.
Tunceli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saat 05.00 sıralarında il merkezi Nazımiye, Pertek ve Ovacık ilçelerinde ev ve BDP il, ilçe merkezlerinde operasyon düzenledi. Aralarında Tunceli Belediye Başkan Danışmanı ile Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Sevim Soylu, Belediye Özel Kalem Müdürü Gürkan Kahraman, Eğitim-Sen Tunceli eski İl Başkanı Hanifi Bekmezci, Dersimspor Yöneticisi Çetin Aran ve Nazımiye BDP İlçe Başkanı Şükrü Ertaş'ın da olduğu 14 kişinin göz altına alınmasına tepki gösteren Tunceli Demokrasi Platformu üyesi bir grup, Tunceli Emniyet Müdürlüğü önüne kadar yürüyerek yaptıkları basın açıklamasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi.
Sanat Sokağı'nda bir araya gelen gruba Belediye Başkanı Edibe Şahin de destek verdi. Grup belediye binası önüne geldiğinde Belediye Başkanı Edibe Şahin bir açıklama yaptı. Şahin, "Demokrasi herkese lazımdır. Bir gün bu tutuklamaları yaptıranlar aynı şekilde yargılanacaklardır" dedi.
Emniyet müdürlüğü girişine kadar yürüyen grup adına ise açıklamayı BDP İl Başkanı Şerafettin Halis yaptı. Halis, gözaltı uygulamalarını eleştirerek baskılara boyun eğmeyeceğini dile getirdi. Grup açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra sessiz bir şekilde dağıldı.
(HY-AKK-AŞ-Y)

11.12.2012 13:37:48 TSI

Editör: Wan Haber