Tunceli Merkez Moğultay Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Şehit Nahit Bulut Polis Karakolu’na öğlen saatlerinde PKK mensubu bir grup tarafından saldırı düzenlendi.

Özgür Dersim gazetesinde yer alan habere göre, karakoldaki polislerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada saldırıyı düzenleyen iki PKK’lı öldü, bir polis yaralandı.

Hastaneye kaldırılan polis memuru, müdahalelere rağmen öldü.

Bir kadının durumu ağır
Çatışmanın ardından vatandaşlarla özel harekat polisleri arasında gerginlik yaşanırken kent merkezinden uzun süre silah sesleri duyuldu.

Doğan Haber Ajansı’nın geçtiği bilgilere göre, çıkan çatışmada bir ambülans şoförü ile genç bir kadın da yaralandı. Tunceli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralılardan genç kadının durumunun ağır olduğu belirtiliyor.

Vekiller gidince havaya ateş açıldı
Fırat Haber Ajansı’nın haberine göre, HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun ve beraberindeki heyet olay yerine gittiğinde karakoldaki polisler havaya ateş açtı.

ANF'ye konuşan Önlü "Çatışma yaşanırken biz seçilmişler ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizle karakol önünde bulunan cenazemizi teslim almaya giderken karakoldan havaya ateş sıkılması halkın üzerine ateş açılması yaralı sivil yurttaşları almaya gelen ambulansların bırakılmaması büyük bir şiddet oyunudur" dedi.

Kente girişler yasak
Yüksekova Haber'e göre kent merkezindeki bir çok sokak ve caddeye polis ve özel harekat timleri konumlandırıldı.

Kente giriş çıkışlar da yasaklandı. 

3-329.jpg

4-260.jpg

 

Editör: Wan Haber