Tunceli'de kış üslenmesinde tespit edilen PKK'lı bir gruba yönelik geniş çaplı operasyon başlatıldı. Operasyon nedeniyle Tunceli-Erzincan karayolu sabahın erken saatlerinde ulaşıma kapatıldı.
Tunceli'nin Pülümür ilçesi kırsalında kış üslenmesinde bulunan PKK'lı bir grubun tespit edilmesi üzerine sabahın erken saatlerinden itibaren hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı ile 4. Komando Tugay Komutanlığı'ndan özel eğitimli çok sayıda asker zırhlı araçlarla operasyon bölgesine sevk edilirken, 4 kobra helikopter ile çok sayıda 4 skorsky tipi helikopter de operasyona havadan destek verdi. Operasyon nedeniyle Tunceli-Erzincan karayolu Nazımiye ilçesine bağlı Şehit Mehmet Jandarma Karakolu kontrol noktasında trafiğe kapatıldı. Yolun trafiğe kapatılması nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu.
Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, bölgede teröristler tarafından döşenmiş patlayıcı maddeler tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, "Tunceli il genelinde, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması faaliyetleri kapsamında sürdürülen çalışmalarda 2 Şubat 2013 tarihinde İl Jandarma Komutanlığı'na gelen bir ihbarın değerlendirilmesi sonucu; Tunceli-Pülümür karayolu üzerinde Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarınca döşenmiş el yapımı patlayıcı madde tespit edilmiştir. Adli makamların bilgisi dahilinde patlayıcının imha edilmesi sırasında bir grup BTÖ mensubunca güvenlik kuvvetlerine uzak mesafeden taciz ateşi açılmış, açılan taciz ateşi üzerine bölgede operasyonel faaliyetlere başlanılmış olup güvenlik kuvvetlerince operasyona devam edilmektedir" denildi.
Bölgede operasyonların devam ettiği belirtildi.
(HY-AKK-Y)

03.02.2013 14:02:23 TSI

Editör: Wan Haber