Tunceli'de iki günden beri etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan Tunceli Ovacık karayolunda meydana gelen kar akıntısı çok sayıda araç ve bir ambulansın yolda kalmasına neden olurken, aşırı kar yağışı dolayısıyla Nazimiye ilçesinde okullar 4 gün tatil edildi.
Tunceli ve ilçeleri kar esaretinde kaldı. Etkili olan kar yağışı nedeniyle Nazimiye ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar 4, Tunceli merkez ve Pertek ilçesinde yarından itibaren okullar 1 gün süreyle tatil edildi. 230 köy yolunun ulaşıma kapandığı Tunceli'de hayat durma noktasına geldi. Tunceli Ovacık karayolunda meydana gelen kar akıntıları nedeniyle sabah saatlerinde ulaşım durdu. Tunceli'ye hasta getiren bir ambulans ve çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. Ambulans sürücüsü ve yolcular küreklerle karı temizleyerek yolu açarken, ambulans sürücüsü Hayri Eren, yol boyunca 7 ayrı noktada kar akıntısı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığını söyledi. Eren, bir aracın kayarak yoldan çıktığını kaydetti.
Öte yandan, Pülümür Cankurtaran mevkiinde trafik ekiplerinin halat bulundurmayan TIR'ların geçişine izin vermedikleri öğrenildi.
(HY-AKK-AŞ-Y)

18.12.2012 15:27:44 TSI

Editör: Wan Haber