Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Tunceli Üniversitesi'nde dün yaşanan pankart asma gerginliğiyle ilgili olarak, "Üniversitede yaşanan olayda öğrencilerin sarfettikleri 'Afiş asmak için biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden izin almak zorunda değiliz' sözleri kabul edilemez" dedi.
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, dün pankart asma olayının ardından 19 kişinin gözaltına alındığı Tunceli Üniversitesi'ni ziyaret ederek, Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ ile görüştü. Görüşme sonrası Genç, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Rektörün öğrencilerin afiş asmak için üniversite yönetiminden izin almaları gerektiğini, ancak kendilerine bu hatırlatma yapıldığında öğrencilerin 'Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden izin almak zorunda değiliz' dediklerini dile getiren Genç, "Öğrencilerin afiş asma ve görüşlerini dile getirme özgürlüğü vardır, ancak herkesin hukuk içerisinde hareket etmesi gerekir. Öğrencilerin bu sözleri kabul edilemez" dedi.
Rektörün biraz daha hoşgörülü davranıp üniversiteye polis çağırmaması ve afişleri olaydan sonra kaldırtmalarının daha uygun olacağını dile getiren Genç, "İnşallah bundan sonra bu tür olaylara meydan verilmez" diye konuştu.
Genç afişte yazan, 'Rektör efendisinin, öğrenciler ODTÜ'den yana' sözleriyle ilgili olarak ise, "Bunda kızılacak hiçbir şey yok. Herkesin bir efendisi var. Kaldı ki, üniversite rektörlerinin büyük bir kısmı akademik kariyerlerinden değil, özel ilişkilerinden ötürü geldiler" ifadelerini kullandı.
Rektör Boztuğ ise, hukuksuz bir olay karşısında yasaları uygulamakla mükellef olduklarını söyledi.
(HY-YRT-CC-Y)

05.01.2013 16:04:06 TSI

Editör: Wan Haber