İzmirli gazeteci-yazar Gülşah Elikbank'ın yönetiminde, ilki geçtiğimiz Nisan ayında düzenlenen ve oldukça yoğun ilgi gören, Yazarlar İzmir İçin Okuyor etkinliği bugüne kadar İnci Aral, Ahmet Ümit, Yekta Kopan, Buket Uzuner, Ayşe Kulin, Nermin Bezmen ve Hakan Günday'ı ağırladı. Konak Belediyesi'nin desteği ile gerçekleştirilen etkinliğin Şubat ayındaki konuğu ise her yazdığı kitapla özellikle kadın okurların gönlünde taht kuran, ünlü yazar Tuna Kiremitçi olacak.
Etkinlik, 20 Şubat günü, Türkan Saylan Kültür Merkezinde, saat 18.00'de gerçekleşecek ve Tuna Kiremitçi, son romanı Gönül Meselesi'nden bir bölümü İzmirliler için okuyacak. Okuma sonrasında ise, samimi bir sohbetle, kendisi hakkında merak edilenleri yanıtlayacak, okurları için kitaplarını imzalayacak.
Etkinlik, Mart ayında büyülü gerçekçiliğin usta ismi Nazlı Eray ile devam edecek. Nazlı Eray, Aşk Artık Burada Oturmuyor adlı ünlü romanından bölümler okuyacak. Etkinliğe sırasıyla katılımı beklenen diğer yazarlar ise, Nisan'da Gülten Dayıoğlu, Mayıs'ta ise Müge İplikçi. Haziran ayında ise yine sürpriz bir isim İzmirlilerle olacak.
Etkinliğin en önemli amacı, sevilen yazarların romanlarını kendi seslerinden, kendi vurgulamaları ve tonlamalarıyla dinleme imkanını okurlara sunmak. Etkinlik sonrası, en çok satılan romanın yazarın okuduğu roman olması, bu amacın yerine ulaştığının önemli bir göstergesi. Ayrıca fuar dönemlerindeki uzun imza kuyruklarında, yazarlarla birebir iletişim kurma imkanı bulamayan okurlar, bu etkinlikle merak ettikleri soruları yazarlara yöneltebiliyorlar.
(HK)

19.02.2013 13:28:03 TSI

Editör: Wan Haber